Thomas Reis Açiklamasi 'Hatayspor Maçindan Istedigimiz Sonucu Almak Istiyoruz'

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Hatayspor’un zayif yönlerinden faydalanip, istedikleri sonucu almaya çalisacaklarini söyledi.

Süper Lig ekiplerinden Samsunspor’da Teknik Direktör Thomas Reis, ligin 4. haftasinda 1 Eylül Pazar günü oynanacak Hatayspor mücadelesi öncesi Nuri Asan Tesisleri’nde basin toplantisi düzenledi.

Takimin son durumu hakkinda bilgiler veren Reis, önemli açiklamalarda bulundu.

"Hatayspor maçindan istedigimiz sonucu almak istiyoruz"

Rakipleri Hatayspor’un iyi bir ekip oldugunun altini çizen Reis, "Bu dönemde takimi motive etmek kolay degil. Çünkü sezon basindan beri sadece 2 maç oynadik bir araya girdik. 1 maç oynayip tekrar bir milli maç arasina girecegiz. Bunu bu sekilde kabul etmek gerekiyor. Elimizden gelenin en iyini yapmak zorundayiz. Bu süreçte hazirlik maçinda çok süre alamayan oyunculari kullandik. Maç eksikliklerini gidermelerini istedik. Rakibimiz, Hatayspor iyi bir ekip. Zor bir rakibe karsi oynayacagiz. Antalyaspor maçinda onlari gördüm. Geçis oyunlarini çok iyi oynuyorlar. Kanatlarda hizli oyunculari var. Bir kirmizi kart gördüler. Simdiye kadar çok iyi çalistik. Umarim bu maçtan istedigimizi alip, onlarin zaaflarindan yararlanip güzel bir sonuç elde ederiz" dedi.



"Türkiye’de yolculuklar uzun sürüyor, statlar dolmuyor"

Almanya ile Türkiye arasindaki farklardan bahseden Thomas Reis, "Türkiye’de yolculuklar biraz daha uzun sürebiliyor. Bir sehirden bir sehre gitmek uzun sürüyor. Bu Almanya ile Türkiye arasinda bir fark. Ikinci bir fark ise taraftar. Bizim taraftarimiz maçlarda stadimizi dolduruyor bu bizi mutlu ediyor. Ancak deplasman maçimizda taraftar pek yoktu. Rakip takim taraftari da stadi doldurmamisti. Almanya’da bu çok farkli. Hemen hemen birçok maçta stadyumlar dolu oluyor" diye konustu.



"Rakiplerimiz yere çok yatiyor, zaman geçiriyor"

Türkiye’de oynanan futbol hakkinda da görüslerini bildiren Reis, "Galatasaray’in Sampiyonlar Ligi’nden elenmesi Türk futbolu açisindan iyi olmadi. Biz Samsunspor olarak savasmaya, sert oynamaya çalisiyoruz. Rakiplerimiz bazen maçlarda çok yere yatiyor, çok zaman geçiriyor. Oyunu sogutuyorlar. Top oyunda biraz daha fazla süre kalabilir. Umarim gelecek maçlarda top oyunda biraz daha kalabilir ve gelecekte oyunu biraz daha fazla oynama firsatimiz olabilir. Kolay degil, bu zor bir sey. Almanya’da top biraz daha fazla oyunda kaliyor ve oyun daha fazla oynanabiliyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA