Atakum'da Basketbol Söleni

Samsun’da Atakum Belediyesi ev sahipliginde, gençleri spora tesvik etmek amaciyla düzenlenen Sokak Basketbolu Turnuvasi gerçeklestirildi. 140 sporcu ve 35 takimin mücadele ettigi turnuvada finalistler, egitim bursu ile ödüllendirildi.

Atakum Belediyesi, Atakum Belediyespor ve kolej is birliginde gençleri spora tesvik etmek amaciyla düzenlenen Sokak Basketbolu Turnuvasi gerçeklestirildi.

Denizevleri Mahallesi meteoroloji karsisinda bulunan sahada düzenlenen organizasyon, izleyenlere heyecanli ve eglenceli anlar yasatti. Turnuvada, 7-18 yas araligindaki çocuklardan olusan takimlar, 3 gün boyunca kiyasiya mücadele etti. Dereceye giren takim oyunculari, egitim bursu hakki kazandi.

Sampiyonlar belirlendi

Turnuvada, 4 kategoride 140 sporcu ve 35 takim karsilasti. 8 takimin yaristigi 2007-2008 grubunda Samsunspor B birinci, Samsunspor A ikinci, The Last Dance üçüncü oldu. 8 takimin mücadele verdigi 2009-2010 grubunda Maarif 1 birincilik ipini gögüslerken, Notorious ikincilige, Maarif 2 de üçüncülüge hak kazandi. 11 takimin karsilastigi 2011-2012-2013 grubunda Basketbol Takimi birinci, Maarif SK 1 ikinci, Wild Hunt Turkey üçüncü olarak turnuvayi tamamladi. 2014-2015-2016-2017 grubunda ise 8 takim mücadele etti. Finale kalan takimlardan Bafra Basketbol birinci, SBA Krallari ikinci, Anka 2 üçüncü oldu.

Heyecan dolu karsilasmalarla nabzin yüksek oldugu turnuva, seyir zevkiyle vatandaslarin begenisini topladi. Atakum Belediye Baskani Serhat Türkel, karsilasmalari vatandaslarla beraber izledi. Izleyiciler, gençlere yönelik sportif aktivitelerine verdigi destekten dolayi Baskan Türkel’e tesekkür ederek, etkinliklerin sayisinin artirilmasini talep ettiler. Vatandaslar, “Baskanimiz spora sevdali ve her zaman özverili davrandi. Atakumlu gençlere sporla iç içe, daha güzel bir yasam diliyoruz. Baskanimizin bu konuda öncü olacagini ve gençlerin önünü açacagini biliyoruz” ifadelerini kullandilar.

Organizasyonda yaptigi konusmada, turnuvanin spora özendiren yönüyle son derece önemli oldugunu belirten Atakum Belediyespor Kulüp Baskani Ceyhun Ercan, “Sporun her zaman ve her sekilde rahat bir sekilde yapilabilecegini, bugün burada gösterdiniz. Bütün sporculara, basarilar diliyorum. Bu organizasyonu düzenleyen Volkan Baskan’a tesekkür ediyorum. Özellikle Atakum Belediye Baskani Serhat Türkel’e tesekkür ediyorum. Sporun en büyük destekçisi. Baskanimizla Atakum’da ciddi isler yapacagiz ve Atakum’u spor kenti haline getirecegiz. Atakum Belediyespor’u takip edin, çok güzel isler yapacak” dedi.

Kaynak: İHA