Seyit Mehmet Özkan Açiklamasi '25 Yilda Bir Degil 25 Günde Bir Yildiz Yetistirmeliyiz'

Altinordu FK Baskani Seyit Mehmet Özkan, Türkiye’nin 25 yilda bir degil 25 günde bir yildiz yetistirmesi gerektigini söyledi.

TFF Ikinci Lig Takimlarindan Altinordu’da Baskan Seyit Mehmet Özkan, Inciralti Çaglar ve Cengiz Temel Futbol Egitim Tesisleri’nde Altinordu U17 Takimi’nin sezon açilisina katildi.

Basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Özkan, ’Bu topraklarin çocuklarina’ güvenmeye devam edecegini vurgulayarak, “Akademi Takimlarimiz sezonlarini açmaya basladi.

U17 Takimimiz geçen yil ligde U16 olarak mücadele etti. Kendilerinden bir yas büyüklere karsi oynadilar. Su anda U17 Takimimizda 8 tane milli oyuncumuz var. Bu çocuklarin hepsi bizim gelecegimiz. Onlarin gelisimlerini görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

Dünyada yasanan pandemiden dolayi çocuklarin gelisimlerinin durdugunu ve yavas yavas toparlandiklarini dile getiren Özkan, “Su anda bizim U17 Takimimiz iyi bir jenerasyon. Yine geçen yil Türkiye Sampiyonlugu yasayan bir U14 Takimimiz var. Bu sezon U15 takimi olarak mücadele edecekler. Önümüzdeki haftalarda onlarin da sezon açilislarini yapacagiz. Bu çocuklarin fiziksel gelisimlerini görmek bizleri mutlu ediyor. Çünkü bizim hayatimiz bu topraklarin çocuklari ile geçiyor. 6 yasindan itibaren ilgilenmeye basladigimiz çocuklara 20 yasindan sonra güle güle güle diyoruz. Içlerinden kalanlarla Athletic Bilbao’nun yaptigi gibi yapmaya çalisiyoruz. 3 milyonluk Bask bölgesindeki bu takim, La Liga’da 96 yildir mücadele ediyor ve ligden düsmüyor. Her yil ligi ilk 6-7 içinde tamamliyorlar. Kasalarinda her zaman 60-70 milyon Euro’lari var. Zaten bütün sehir takimina sahip çikiyor. 53 bin kisilik stadin kombinelerinin, Agustos ayinda 48 bini satiliyor. Kasaya hemen 25-30 milyon Euro giriyor. Maç günü gelirlerini saymiyorum. Böyle olunca Avrupa ile aramizda dünya kadar fark var. Biz hala dünyanin en geri kalmis sistemi olan dernekçilikle futbol kulüplerini yönetmeye çalisiyoruz. Böyle yapinca da yillar içinde bir çok yetenekli gencimiz kaybolup gidiyor” diye konustu.



“25 yilda bir degil, 25 günde bir yildiz yetistirmeliyiz”

Türkiye’de yetisen yildizlar konusunda da konusan Altinordu Baskani, “Emre Belözoglu 1980 dogumlu. Onu Torbali’da 96 veya 97 yilinda izlemistim. O maçta bile yüzde 50 kapasite ile oynamisti. Sonrasinda simdi Arda Güler çikti. 25 yilda bir uzaydan bir tane yildiz Türkiye’ye düsüyor. Bizim bunu 25 yilda bir degil, 25 günde bir yildiz çikaracak sisteme geçmemiz lazim. Bunlarin olmasi için bu çocuklarin beslenmeleri basta olmak üzere hem fiziksel hem de mental gelisimlerinde yanlarinda olmamiz lazim. Bu isler tabi ki ekonomik durum ile ilgili. Paran ve bütçen varsa bu gençleri yurt disina turnuvalara götürmek lazim. Iste burada dikkatimi çeken bir sey var. TFF’nin bütçesinden futbol gelisim sitemine verilen para sadece yüzde 2,3. Bastaki böyle yapinca digerleri bu çocuklara hiç yatirim yapmiyor. Bunun için , topluca isteyerek karar verilmesi lazim. Kulüplerimiz bir tane eksik yabanci oyuncu alacagim bunun yerine alt yapidaki çocuklara yatirim yapacagim demesi lazim. Bizim Akademi bütçemizin büyük çogunlugunu beslenme aliyor. Bu çocuklar iyi beslenmezse sahada rakipleri ile nasil mücadele edecek, ikili mücadeleleri nasil kazanacak?” seklinde konustu.



"Servet Yardimci son anda çekildi, Ibrahim Haciosmanoglu baskani oldu"

Geçtigimiz hafta gerçeklestirilen Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri hakkinda ise Seyit Mehmet Özkan, “Seçimler Türk futbolu için hayirli olsun. Bir silkelenme lazimdi. Geçmiste çok seyler oldu. Biz alt liglerdeyiz beni ilgilendirmiyor; ben çocuklarla ilgileniyorum. 18 yasindan sonra yokum. Bu islerde ilahi bir adalet var. Nasil oluyor bilmiyorum. Servet Yardimci son anda adayliktan çekildi aradan Ibrahim Haciosmanoglu Federasyon baskani oldu. Türkiye’de 4 kulüp var. Bunlarin üçü çok önemli. Bu üçünden biri mutlu olurken ikisi kesinlikle mutsuz oluyor. Artik bizim Türk futbolunun gelismesi için neler yapilmali onlara bakmamiz lazim. Hakemlerin gelismesi için akademiler kurulmali. Akademi Ligleri’nde hakemleri görüyoruz. Yine çocuklarimizi yetistirecek antrenörlere ihtiyaç var. BESYO’larin daha çok sistemin içine dahil olmasi gerekiyor. Ben BESYO’lardan iyi antrenörlerin çikacagini düsünüyorum. TFF’nin genç takimlarda antrenörler için de kriter koymasi lazim” ifadelerini kullandi.

"Artik oyunu konusalim"

Her hafta maçlardan sonra hakemlerin konusulmasindan sikildigini kaydeden Özkan, “Maalesef maçlar bitiyor biz sadece hakemleri konusuyoruz. Kimse oyunu ve sahayi konusmuyor. Artik oyunu konusalim. Hangi oyuncu milli takimda sol bek oynar onu konusalim. Avrupa Sampiyonasi’nda Montalla 4-6-0 oynatti. Süper Lig’de böyle oynayan bir takim yok. Biz böyle oynadik ne oldu. Iyi sonuçlar aldik. Bazen ben de A Takim Teknik Direktörümüz Olcay Sahan’a 4-6-0 oynasak mi diye soracagim” açiklamalarinda bulundu.

Seyit Mehmet Özkan, genç yeteneklerin her zaman yaninda olacagini vurgulayarak, “Bizler geldik gidiyoruz. Benim duayenlerim Ilhan Cavcav ve Serpil Hamdi Tüzün’ün gösterdigi yolda ilerliyorum. Ben kendime hedef olarak Bilbao yildizini koydum. Ona yaklasmak için çalisiyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA