Trabzonspor Istikrari Yakalayamadi

Trendyol Süper Lig’de bu sezon inisli çikisli bir grafik ortaya koyan Trabzonspor, son 5 maçta 2 galibiyet, 3 maglubiyet aldi.

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasinda Trabzonspor evinde Sivasspor’a 1-0 maglup oldu. Oyun ve skor istikrarini yakalayamayan bordo-mavililer, Teknik Direktör Abdullah Avci yönetiminde de aradigi istikrari bulamadi. Sampiyonluk sezonu sonrasi sportif basari arayan Karadeniz ekibi, bu sezon lig üçüncülügü ve Ziraat Türkiye Kupasi’na ulasmayi hedefliyor.

Son 8 sezonun en çok maglubiyeti

Trabzonspor, bu sezon inisli çikisli bir performans ortaya koyarak istikrardan uzak bir görüntü sergiledi. Bordo-mavililer, ligde oynadigi 32 maçta 16 galibiyet, 4 beraberlik ve 12 maglubiyet aldi. 54 gole karsilik, kalesinde 42 golü gördü ve 52 puan topladi. Karadeniz ekibi, 32. hafta itibariyla son 8 sezonun en çok maglubiyetini aldi.

Söz konusu müsabakalarin 16’sini evinde oynayan Trabzonspor, 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 maglubiyet alarak evinde 28 puan topladi. Bordo-mavililer deplasmanda da 16 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 maglubiyetle 24 puan aldi.

Bu sezon istedigi saha sonuçlarini almakta zorlanan Trabzonspor, son 5 haftada ise 3 maglubiyet ve 2 galibiyet elde ederek bir ’Var’mis, bir ’Yok ’mus görüntüsü verdi.

Avci’nin ortalamasi düstü

Trabzonspor, Abdullah Avci’nin ikinci kez göreve geldigi dönemde bugüne kadar 24 maç oynadi. Geride kalan müsabakalarda 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 maglubiyet elde etti. Deneyimli teknik direktör, 1.64 puan ortalamasi yakalayarak bordo-mavili takimdaki ortalamasi en düsük dönemini yasadi.

Kaynak: İHA