Thomas Meunier Açiklamasi 'Trabzonspor'a Gelme Karari Almam 5 Dakika Bile Sürmedi'

Trabzonspor’un ara transfer döneminde kadrosuna kattigi Belçikali futbolcu Thomas Meunier, bordo-mavililere gelme karari almasinin 5 dakika sürmedigini söyledi.

Trabzonspor’un devre arasinda kadrosuna kattigi 32 yasindaki Belçikali sag bek Thomas Meunier, bordo-mavili takimin gerçeklestirdigi antrenman öncesinde basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Meunier, takima gol ve asist katkisi sagladigi için çok mutlu oldugunu belirterek, "Ben her zaman kendimden beklentilerimi yüksek tutup, omzuma bu yükü yüklerim. Direkt olarak gol ya da asist katkisi beklemiyordum ancak her zaman en iyi performansi sergileyip, takimima yardimci olmayi hayal ediyordum. Bunun gol ve asistlerle sonuçlanmasi tabii ki ayrica mutlu ediyor. Takiminiza böyle katkilar sundugunuzda bunun tek sorumlusu ya da tek basarilisi siz olmuyorsunuz, takim arkadaslarim da bu performansimda çok büyük pay sahibidir. Çok iyi takim arkadaslarimin oldugunu ve onlardan katki aldigimi söylemeliyim. Takim arkadaslarimin nerede ne yapmalari gerektigini bilip uyguladigini görüyorsunuz. Onlarin hakkini vermem gerekiyor. Örnegin Pendikspor maçinda attigimiz ikinci golde zaten tüm arkadaslarimizin bütün hareketlenmelerine baktiginizda kosulari ve diger tüm detaylari bilinçli olarak yaptigini görebiliyorsunuz. Burada övülmesi gereken bir sey varsa o da adanmislik ve disiplindir. Kendi basarimi da takim arkadaslarimin basarisi olarak görüyorum. Ben aslinda 24 yasima kadar hücum oyuncusu olarak oynadim. Hücumda her zaman olan bir oyuncuydum. 24 yasimda Belçika’da oynarken hocam beni bir anda daha geride kullanmaya karar vermisti. Onlara da tesekkür ediyorum. Bu sekilde daha iyi katki saglayabilecegimi düsünmüslerdi, o süreçlerde çok istemiyordum ama sonradan bu degisiklik sayesinde hem PSG’de hem Dortmund’da hem de Belçika Milli Takimi’nda oynadim. Su anda da Trabzonspor’dayim. Mevkimi degistirdikten sonra yeteneklerimi daha iyi kullanmaya basladim" dedi.



"Trabzonspor’a gelme karari almam 5 dakika bile sürmedi"

Bordo-mavili kulübe transferinden önce Teknik Direktör Abdullah Avci ile bir görüsme yaptigini ve 5 dakikada Trabzonspor’a transfer olmak için ikna oldugunun altini çizen deneyimli futbolcu, "Buraya gelmeden önce hocamizla görüsme yaptim. O görüsmeden sonra bu karari almam 5 dakika bile sürmedi. Takimin neleri basardigini ve basarabilecegini gayet öz güvenli sekilde bana aktardiktan sonra çok düsünmeme gerek kalmadi. Hirsi ve hirsli olan insanlari seven biriyim. Hocamizla konusurken Süper Lig 3.’sü olacagimizi ve Türkiye Kupasi’ni kazanacagimizi konustuk. Çabalayacagiz gibi kelimeler kullanmadan ’Hemen kazanacagiz’ dedi ve bu da beni çok etkiledi. Öz güven ve hirs beni çok etkiler. Neleri iyi yapabildigimizin farkindayiz. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Türkiye Ligi’nin gerçekten hak ettigi degeri görmedigini söyleyebilirim. Büyük liglerde de oynadim, o liglerin disinda kalan Türkiye, Yunanistan ve Belçika’nin da ne kadar iyi oldugunu hepimiz görüyoruz. Ne kadar yetenekli oyuncular çiktigini da görebiliyorsunuz. Takimda yabanci arkadaslarimiz var. Onlarla Fransizca, Almanca, Ingilizce ve Flemenkçe dilleriyle konusup anlasabiliyoruz. Türk oyuncularimizla da Ingilizce sayesinde her konuda anlasabiliyoruz. Burada herkes iyi hissetmemize odaklanmis durumda. Türkçe de ögrenerek entegrasyonumu hizlandirip daha iyi adapte olmak istiyorum. Gittigim her ülkenin dilini ögrenmeye çalisip kendimi oranin bir parçasiymis gibi hissetmek isteyen bir insanim. Türkçe dersleri almamin da bu süreci hizlandirdigini söyleyebilirim. Ayrica buraya geldikten sonra beklentimden çok daha iyi bir sehir ve kulüp gördügümü ifade edebilirim. Bati sehirleri gibi. Hem modern hem de herkes yardimci olmaya çalisiyor. Antrenman tesisleri ve genel tesis yapisi basta olmak üzere her sey çok iyi durumda. Böyle sartlari bazen Dortmund’da bile görmüyorsunuz. Buraya geldigimde her seyin hazir oldugunu gördüm. Bana birisi bu anlamda soru sorsa aynen bu sekilde söylerdim" diye konustu.



"Tutkulu bir taraftarimiz var"

Trabzonspor taraftarinin tutkulu oldugunu dile getiren Meunier, "Tutkulu taraftarlarimiz var. Buraya geldigim ilk günden itibaren bana bunu hissettirdiler. Taraftarlarimizin ne kadar tutkulu ve destek verdiklerinde neler yapabildiklerini takim arkadaslarim da bana anlatti. Duragani çok seven birisi degilim, bizimle beraber taraftarlarimizin da o anlari yasadigini görebilmek benim adima çok önemli. Ben de tutkulu bir insanim. Taraftarlari da öyle görmek beni mutlu eder. Dolu stadyum en büyük beklentimdir. Umarim pazar günü stadyum dolacaktir. Biz de onlari hissederek maçi yasayip kazanacagiz. Benim futbolcu olma sebeplerimden bir tanesi de budur. Sahada o enerjiyi almak istiyorum. Geriye dönük birçok görüntü ve maçlari izledim. Kupa maçlarinda, sampiyonluk zamanlarinda ve önemli maçlarda taraftarlarimizin inanilmaz bir atmosfer olusturdugunu biliyorum. Umarim pazar günü de bunlardan biri olur" açiklamasinda bulundu.

"O günleri ve taraftarlari her zaman hatirlayacagim"

Geçmiste kadrosunda bulundugu Borussia Dortmund ile ilgili de konusan Belçikali futbolcu, "Dortmund’da basarili olmak çok kolay degil. Bayern Münih gibi bir takim var. Onlarin gölgesinde basarili olmaya çalisiyorsunuz. Bazen istediginiz gibi gitmiyor. Dortmund ile beraber çok iyi takimlar kursak da islerin iyi gitmedigi zamanlar oldu. Ne kadar iyi takimlar kurulsa da isler bazen istenildigi gibi gitmiyor ancak Dortmund’da geçirdigim yillar gayet güzel zamanlardi. Her zaman hatirimda kalacaklar. Bizim meslegimizde isler bazen beklediginiz gibi gitmeyebiliyor. Bütün kararlari dogru alsaniz bile gitmeyecegi zaman gitmez. Aslinda Dortmund’da olan da buydu. Yine de tekrardan söylemem gerekirse o günleri ve taraftarlari her zaman hatirlayacagim" seklinde konustu.

Öte yandan Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 27. haftasinda 25 Subat Pazar günü oynayacagi Adana Demirspor karsilasmasinin hazirliklarini sürdürdü. Hazirliklarin ilk 30 dakikasi basin mensuplarina açik sekilde gerçeklestirildi.

Geçen hafta oynanan Pendikspor karsilasmasinda arka adalesinde sorun yasayan ve maça devam edemeyen Fernandez, kas spazmi yasayan Berat Özdemir ve rehabilitasyon sürecinde olan Orsic asil tendonunda agri bulunmasindan ötürü antrenmana katilmadi.

Kaynak: İHA