Berk Ugurlu Açiklamasi 'Iki Maçi Da Kazanip Avantaj Elde Etmek Istiyoruz'

Milli basketbolcu Berk Ugurlu, FIBA EuroBasket 2025 Elemeleri B Grubu’nda oynayacaklari Italya ve Izlanda maçlarini kazanarak avantaj elde etmek istediklerini söyledi.

A Milli Erkek Basketbol Takimi, FIBA EuroBasket 2025 Elemeleri B Grubu’nda, yarin deplasmanda Italya ve 25 Subat Pazar günü de Sinan Erdem Spor Salonu’nda Izlanda ile karsi karsiya gelecek. Zorlu iki maç öncesinde Besiktas formasi giyen 27 yasindaki milli basketbolcu Berk Ugurlu, Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu.

“Iki maçi da kazanip avantaj elde etmek istiyoruz”

Italya ile deplasmanda oynayacaklari karsilasmanin zorlu geçecegini düsündügünü belirten Ugurlu, “Pencereler biraz zor oluyor. Çünkü herkesin sezonu devam ediyor. Ufak bir milli ara var. Çok fazla antrenman yapma firsatimiz olmayacak. Bu yüzden kisisel performanslar daha çok öne çikacak. Fakat sonuçta Türkiye’yi temsil ediyoruz ve Italya gibi çok önemli bir takimla oynayacagiz. Onlarda da genç ve ayni zamanda tecrübeli oyuncularin karisimi bir kadro var. Italya’da zorlu bir atmosfer olacak. Akilli oynayip, az top kaybi yapip ve ülkemizi en iyi sekilde temsil edip maçi kazanmak istiyoruz. Ondan sonra burada bir Izlanda maçi oynayacagiz. O da seyircimiz önünde olacak. O maçi da kazanacagimizi düsünüyorum. Iki maçi da kazanip avantaj elde etmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Elimizden gelenin en iyisini yapacagiz”

Gruptaki tüm maçlari kazanarak EuroBasket 2025’e katilmak istedikleri söyleyen 27 yasindaki basketbolcu, “Bence biz Italya ile birlikte su an grupta en iyi takimlariz. Tabii ki diger takimlari küçümsemiyorum ama EuroBasket’te olmak istiyoruz. Bunun için de bütün maçlari kazanmamiz gerekiyor. En iyi avantaja sahip olmamiz gerekiyor. O yüzden elimizden gelenin en iyisini yapacagiz” seklinde konustu.



“Ay-yildizli formayi temsil etmek gurur kaynagi”

Milli formayi giydigi için çok mutlu oldugunu sözlerine ekleyen Ugurlu, “Milli Takim’da olmaktan dolayi çok mutluyum. Çünkü ay-yildizli formayi temsil etmek her zaman bir gurur kaynagi. Kendi performansim açisindan da son 2-3 aydir gerçekten iyi bir performans ortaya koydum. Bunu da sezon sonuna kadar devam ettirmek istiyorum” açiklamasini yapti.

Berk Ugurlu, 25 Subat Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda Izlanda ile oynayacaklari müsabaka için de taraftarlara destek çagrisinda bulundu.

Kaynak: İHA