Bursaspor Basketbol Takimi Baskani Sezer Sezgin, Ilk Yariyi Degerlendirdi

Bursaspor Basketbol Takimi Yönetim Kurulu Baskani Sezer Sezgin, ilk yari degerlendirmesinde, “Bu sezon 1.6 milyon dolar ile ligin en düsük bütçeli takimiyiz. Diger takimlar 8. ve 9. Yabanci oyuncularini transfer ederken ligde yoluna 5 yabanci ile devam eden iki takimdan biriyiz” dedi.

Bursaspor Basketbol Takimi Yönetim Kurulu Baskani Sezer Sezgin, sezonun ilk yarisini degerlendirdi. Baskan Sezgin, “Bu sezon yeni bir yapilanmaya girdigimiz için sezona çok geç basladik. Tüm takimlar transferlerini Haziran ayinda bitirirken biz dar bir havuz olmasina karsin kadromuzu Agustos basinda kurabildik. Genel Menajerlige Türkiye Basketbol Federasyonu’nda uzun yillar Yerel Ligler direktörü olarak çalisan Özgün Önver’i getirdik. Akabinde Euroleague’de yillarca bas antrenörlük yapan Avrupa’nin saygi duydugu Jure Zdovc’a takimi teslim ettik. Önceligimiz formanin hakkini veren, terinin son damlasina kadar savasan, yenilse de taraftarin ayakta alkisladigi bir takim olusturmakti ve bunu da basardigimizi düsünüyorum. Bu sezon 1.6 milyon dolar ile ligin en düsük bütçeli takimi oldugumuzu da söyleyemeden geçemeyecegim. Buna oyuncu, teknik ekip, altyapi ve idari kadro ile seyahat organizasyon dahil. Diger takimlar 8. ve 9. Yabanci oyuncularini transfer ederken ligde yoluna 5 yabanci ile devam eden iki takimdan biriyiz” dedi.



“Hayal satmadik”

Sezer Sezgin söyle devam etti: “Bu sezon bütçe anlaminda biraz küçülmemiz gerekiyordu. EuroCup finali oynadigimiz sezon ile bu sezon arasinda neredeyse yari yariya bütçe farki var. Basketbol sadece ana sponsorlarin verdigi destekle sürdürülebilen bir brans. Biz ülkede yasanan ekonomik krize ragmen oyuncu, teknik ekip, personel maaslarini, SGK ve vergisini zamaninda ödeyen bir kulüp olmak istedik ve su an basarili sekilde çarki döndürmeye çalisiyoruz. Biz kimseye sezon basinda ’Bu takim ilk 8’e oynar. Avrupa’da finale kalir’ diye hayal satmadik. Her zaman seffaf olduk. Bizim için sürdürebilirlik önemli. Bu sehrin en büyük markasi olan Bursaspor’un su an Istanbul ve Avrupa takimlari ile mücadele ettigi tek brans burasi. Bunun içinde elimizden ne gelirse yapmaya çalisiyoruz. Hiçbir zaman hata yapmak istemiyoruz.”

“Israil takimini yenen tek Türk takimi bizdik”

“Türkiye Kupasina katilma hakkini averajla kaçirdik” diyen Sezer Sezin, “Ligde Besiktas’i ve Darüssafaka Lassa’yi içerde, Galatasaray’i deplasmanda yendik. Fenerbahçe Beko deplasmaninda son topa kadar mücadele edip son saniyelerde maçi kaybettik. Bu sezon ilk kez mücadele ettigimiz ve Israil takimlariyla yasanan sorun nedeniyle 4 maçimizi deplasmanda oynamak zorunda kaldigimiz Sampiyonlar Ligi’nde diger gruplardaki takimlar 2 galibiyetle bir üst tura çikarken biz 3 galibiyete ragmen averajla bir üst tura çikamadik. Geçen sezonun sampiyonu Alman Telekom Bonn’u ve Israil’in Hapoel Holon takimlarini deplasmanda yenerek taraftarimiza büyük gurur yasattigimiz düsünüyorum. Ayrica o galibiyetten sonra Türk takimlari içerisinde bir Israil Takimini yenen tek Türk takimi bizdik. Ligin ilk yarisi sona erdi. Ikinci devre Pazar günü saat 18.00’de evimizde oynayacagimiz Türk Telekom maçiyla basliyor. Bu kulübün kurulusundan bu yana baskanligini yapan bir kardesiniz olarak büyük Bursaspor taraftarindan tek ricam her zaman yanimizda olun ve takimi son topa kadar destekleyin” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA