Kars'ta Güresçiler Finaller Için Mindere Çikti

2022-2023 Egitim Ögretim Yili Okul Sporlari Güres Grup Birinciligi Müsabakalari Kars’ta yapiliyor. 15 ilden, 235 sporcunun katildigi müsabakalarda güresçilerin minderde, antrenörlerin ise kenardaki taktik mücadelesi renkli görüntüler ortaya çikardi.

Agri, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Gümüshane, Igdir, Mus, Rize, Sivas, Van ve Trabzon’dan Kars’a gelen sporcular Ismail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayi’nda düzenlenen turnuvada birincilik için kiyasiya mücadele ediyor. 7 Mayis tarihinde baslayan Okul Sporlari Yildizlar (13-14 yas) - Gençler B (15-16 yas) - Gençler A (17-18 yas) Grup müsabakasi bugün oynanan final yarismasi ile sona erdi. Dereceye giren sporcularin madalyalari protokol üyelerince verildi.

Gelegin Avrupa ve Dünya sampiyonlarini agirladiklarini dile getiren Kars Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Hizmetleri Müdürü Ömer Saltik, “Okul Sporlari Gençler, Yildizlar kategorisinde 15 ilden 235 sporcunun katilmis oldugu güres müsabakalari ilimizde düzenleniyor. Türkiye’nin 15 ilinden sporcular var. 3 gündür sürüyor, bugün finallerle kapanisini yapacagiz. Birbirinden renkli, bir birinden çekismeli müsabakalar oluyor. Gelecekte ülkemizi Avrupa, Dünya ve olimpiyatlarda temsil edecek büyük sampiyonlar suanda minderde güresiyor. Burada dereceye giren sporcular Türkiye finallerinde kendi illerini temsil edecekler” dedi.

Kars’ta düzenlenen ve 3 gün süren bölge finalinde dereceye giren sporcular, 12 Haziran 2023 tarihinde Sivas’ta yapilacak olan Türkiye Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandi.

Kaynak: İHA