Balikesir'de 'Oyunla Harekete Geç Yetenegini Kesfet' Projesi Hayata Geçiyor

Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen “Oyunla Harekete Geç, Yetenegini Kesfet” adli projenin baslangiç toplantisi Balikesir Birlesmis Milletler 75. Yil Gençlik Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan projelendirilen ve bakanlik koordinesinde yürütülen “Oyunla Harekete Geç Yetenegini Kesfet” projesinde koordinatör kurum olarak üç ortak ile iç anlasma imzalandi.

Projenin açilis toplantisi Proje Ortaklarindan; Romanya Universitatea Din Craiova-UCV ögretim üyeleri, Portekiz Associacao Desportiva Cultural E Social De Carvalhais Spor Kulübü yöneticisi, Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Özalp ve proje ekibi katilimiyla gerçeklestirildi.

Üç kurum arasinda imzalanan iç anlasmanin ardindan projenin süreçleri, gerçeklestirilecek faaliyetleri, proje dahilinde gerçeklestirilecek egitsel oyun modülü hakkinda fikir paylasiminda bulunularak ülkeler arasi koordinasyonla ilgili ilk adimlar atildi. Proje ortaklarindan ögretim üyeleri ve Portekiz Spor Kulübü yöneticilerine Balikesir BM 75. Yil Gençlik Merkezinde bulunan tüm bölümler tanitilarak Akademi ve Kulüp çalismalari hakkinda bilgi verildi.

Deneyap Atölyesinde egitim alan gençler çalismalarinin tanitimini gerçeklestirdi.

Kaynak: İHA