Yalova Derbisine Çiftlikköy Damgasi 3-0

Türkiye Kadinlar Voleybol 2. Ligi 9. Grup’ta iki Yalova takiminin mücadelesinde rakibini 3-0’lik net skorla geçen Çiftlikköy Belediyespor, derbinin galibi oldu.

Yalova 90. Yil Spor Salonu’nda oynanan Semt 77 Yalovaspor - Çiftlikköy Belediyespor mücadelesine voleybolseverler büyük ilgi gösterdi. Her iki takimin da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yildönümünü kutlayan pankartlarla salona çiktigi mücadele zevkli ve çekismeli anlara sahne oldu.

Karsilasmaya Doga, Kaptan Nihal, Buse, Elif, Gamze, Melis Ece altisiyla baslayan Çiftlikköy’ün Sultanlari, ilk sette rakibinin direncini kirarak 25-21’lik skorla setlerde 1-0 öne geçen taraf oldu. Mehtap’in gayretli oyunu ile atesledigi ikinci seti de 25-22’yle geçen kirmizi siyahlilar skoru 2-0 yaparak galibiyet adina avantajini arttirdi. Çekismenin arttigi üçüncü sette Çiftlikköy’ün Sultanlari 21-16 öne geçse de, Semt 77 ekibi durumu 21-21’e getirmeyi basardi. Son anlari büyük heyecana sahne olan mücadeleyi Mehtap’i seri sayilariyla bitiren Çiftlikköy ekibi, setten 25-22, mücadeleden de 3-0’la galip ayrilarak grupta zirveye yerlesen taraf oldu. Karsilasmayi tribünlerden izleyen Çiftlikköy Belediye Baskani Ali Murat Silpagar da, ekibiyle birlikte maç sonunda salona inerek sporculara tebriklerini iletti.

Önemli bir galibiyet aldiklarini dile getiren Çiftlikköy Belediyespor Voleybol Sube Sorumlusu Metehan Karadeniz, “Rakibimizi tebrik ediyoruz, zevkli, çekismeli ve centilmence bir mücadele oldu. Semt 77 Yalovaspor’a bundan sonraki maçlarinda Play-Off yolunda basarilar diliyoruz. Biz hedefimize ulasmak adina önemli bir galibiyet aldik, bundan sonrasi için de tempomuzu arttirarak her geçen gün daha iyiye gitmeyi amaçliyoruz. Bize her zaman destek veren ve her zaman yanimizda olan Çiftlikköy Belediye Baskanimiz ve Kulüp Baskanimiz Sayin Ali Murat Silpagar’a sonsuz desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA