1. Lig'in Zirvesinde 8. Randevu

Spor Toto 1. Lig’in 21. hafta mücadelesinde ligin zirvesinde yer alan Eyüpspor ve Samsunspor, tarihlerindeki 8. randevuya çikacaklar.

Samsunspor ile Eyüpspor daha önce 7 kez birbirlerine rakip oldular. Bu karsilasmalarin 2’sini Samsunspor kazanirken, Eyüpspor ise galibiyet yüzü göremedi. Iki takim arasinda oynanan 5 karsilasma beraberlikle sonuçlandi. Istanbul’da oynanan 3 maçta ise Samsunspor’un 1 galibiyeti bulunurken, 2 maç beraberlikle sonuçlandi.

1. Lig’de ilk kez düdük çalacak

Geride kalan maçlarda Eyüpspor 19 maçta topladigi 41 puanla en yakin rakibinin 6 puan uzaginda zirvede yer aldi. Eyüpspor’u 19 maçta 35 puan toplayan Samsunspor takip etti. Galip gelen takimin zirve yolunda büyük moral kazanacagi karsilasmayi Spor Toto 1. Lig’de ilk kez düdük çalacak olan hakem Gürcan Hasova yönetecek. Hasova’nin yardimciliklarini Abdülhamit Söyler ve Serhat Sagir yapacak.

Eyüpspor geride kalan 19 maçta 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 maglubiyet ile 41 puan topladi. Rakip filelere 26 gol gönderen Istanbul temsilcisi, kendi kalesinde ise 11 gol gördü. Bu sezon kendi sahasinda 10 maça çikan Istanbulspor, bu maçlarin 9’unu kazanirken 1 maç ise beraberlikle sonuçlandi.

Karadeniz temsilcisi Samsunspor 19 maçta 9 galibiyet, 8 beraberlik ve 2 maglubiyet aldi. Rakip fileleri 30 kez havalandiran kirmizi-beyazlilar kendi sahasinda 16 gol gördü. Deplasmanda oynadigi 9 maçin sadece 3’ünü kazanabilen Samsunspor, 5 beraberlik ve 1 maglubiyet aldi.

Eyüpspor ve Samsunspor arasindaki 8. maç, 22 Ocak Pazar günü saat 16.00’da Eyüp Stadi’nda oynanacak.

Kaynak: İHA