Turgutlu Belediyespor'dan Bir Galibiyet Daha Açiklamasi 75-66

Turgutlu Belediyesi Kadin Basketbol Takimi haftanin ilk maçini Urla Belediyesi ile oynadi. Rakibini kendi sahasinda agirlayan Turgutlu Belediyespor ekibi 75-66’lik skorla maçin galibi oldu.

Türkiye Kadinlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) sezonun bitimine dört hafta play off biletini almayi basaran Turgutlu Belediyesi Kadin Basketbol Takimi Urla Belediyesi ile karsi karsiya geldi. Yildirim Beyazit Spor Salonu’nda oynanan maçin ilk yarisini 41-33 galip olarak tamamlayan Turgutlu Belediyespor Kadin Basketbol Takimi, maç sonunda rakibini 75-66 yenmeyi basardi. Turgutlu Belediyesi Kadin Basketbol Takiminda Ashley Nneka Ezeh, 18 sayi 13 ribaund ve 1 asistle galibiyete en fazla katki saglayan oyuncu oldu. Gamze Sena Dülegöz, 11 sayi 8 ribaund 6 asist, Halime Vural, 13 sayi 5 ribaund 3 asist, Sule Aktas, 12 sayi 4 ribaund ve 4 asist ile karsilasmanin bir diger skorer isimleri oldu.

Turgutlu Belediyespor-Urla Belediyesi karsilasmasini Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, Esi Sabriye Akin, Baskan Yardimcisi Firat Honaz, Esi Nazan Honaz ve Özel Kalem Müdürü Ali Nasuhoglu ile birlikte tribünden izledi.

Turgutlu Belediyesi Kadin Basketbol Takimi, TKBL’de 28. hafta maçini Rize Belediyesi ile oynayacak. Rize Yenisehir Spor Salonu’nda gerçeklesecek karsilasma 26 Mart Cumartesi günü saat 13.00’da baslayacak.

Maç hakkinda degerlendirmede bulunan Turgutlu Belediyesi Kadin Basketbol Takimi Basantrenörü Gökhan Asici, “Sezonun bitimine üç hafta kala play off maçlarimiza aldigimiz bir galibiyetle daha gidecegiz. Sahada tüm enerjisiyle mücadele eden, kazanmak için tüm gücünü ortaya koyan bir takim vardi. Basarili oynadigimiz karsilasmasinin sonucunu da galibiyetle taçlandirdik. Önümüzde Rize Belediyesi maçi var. Bu karsilasmayi da kazanarak evimize dönmek istiyoruz. Baskanimiz Çetin Akin’a, Baskan Yardimcimiz Firat Honaz’a ve taraftarlarimiza desteklerinden dolayi tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.

“Basarili bir takim oldugumuzu bir kez daha ispatladik”

Turgutlu Belediye Baskan Yardimcisi ve Belediyespor Asbaskani Firat Honaz ise, “Kadin Basketbol Takimimizi Urla Belediyesine karsi aldigi galibiyetten dolayi kutluyorum. Ilk kez yer aldigimiz TKBL’de play off hedefimizi gerçeklestirmis olmaktan dolayi mutlu ve gururluyuz. Elde ettigimiz galibiyetler ve sezonun bitimine 4 hafta kala play off’a adimizi yazdirmis olmamiz ne kadar basarili bir takim oldugumuzu bir kez daha ispatladi. Cumartesi günü Rize Belediyesi ile oynayacaklari müsabakada takimimiza gönülden basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA