Sami Ugurlu Açiklamasi 'Skorlari Tayin Edenler Hakemler'

Fenerbahçe’ye sahasinda 2-1 maglup olan Kasimpasa’da Teknik Sorumlu Sami Ugurlu maçin ardindan konustu. Hakemlerin maçlarin skorlarini tayin ettiklerini söyleyen Ugurlu, son dakika yedikleri golle ilgili olarak da "Bütün stat faul yapildigini gördü, hakem görmedi. Sonra da VAR’a gidip izlemedi” ifadelerini kullandi.

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasinda Fenerbahçe’yi konuk eden ve 90+1. dakikada yedigi golle maglup olan Kasimpasa’da Teknik Direktör Sami Ugurlu maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Mücadeleyi degerlendirerek sözlerine baslayan Ugurlu, “Maçin genelinde birbirini analiz eden iki takim vardi. Her iki takim için de 125 KM’nin üzerine çikilan keyifli bir maç izledik. 60-70 dakikalik bölümünde oyunun kontrolü bizdeydi. Çok fazla da pozisyon girdik. Ancak Altay Bayindir çok iyi bir maç çikardi ve skorun degismesini engelledi. Fenerbahçe girdigi ilk pozisyonda golü buldu. Maçin genelinde de kaleyi bulan 2 sutlari vardi ve 2 golle sonuçlandi. Bizim bir kurgumuz var ve bunu sahaya yansitmaya çalisiyoruz. Oyuncularimiz çok coskulu ve verdigimiz görevleri sonuna kadar yerine getiren güçlü oyuncular. Bu kurguyu da sahada rahatça uyguluyorlar. Iyi sonuçlar almistik ancak son 3-4 maçta, zorluk dereceleri yüksek maçlar oynadik. Trabzonspor, ve Konyaspor ile deplasmanda ve Alanyaspor ile Fenerbahçe ile içeride oynadik. Zorluk derecesi yüksek maçlardi. Hakemler adil olsaydi bu periyottan daha çok puan alabilirdik. Trabzonspor maçinda küfür ettigi için rakip oyuncuyu atabilen bir hakem ve bunu yaptigi için benim oyuncumu atan bir hakem. Ayrica ‘Benim oyuncumu neden attin’ dedigim için beni de oyundan atan bir hakem vardi. Konyaspor maçinda yine verilen kararlar vardi. Bu maç çok keyifliydi, iki takim da istiyordu. Ama son pozisyonda VAR’a çagrilmiyorsa ve kendisi de bu golü verebiliyorsa, çok fazla iyi niyet aramamak gerektigini düsünüyorum. Sunu net sekilde söyleyebilirim ki, böyle düsünen arkadaslarin Kasimpasa’yi küme düsürmeye gücü yetmez. Kuvvetli bir oyunumuz var. Buralarda olmamamiz gerektigini biliyoruz. Oynadigimiz futbolla skoru almak istiyoruz ama skoru tayin edenlerin hakemler oldugunu düsünüyorum” diye konustu.



“Ciddi bir oyun gücümüz var”

Takiminin çok iyi futbol ortaya koydugunun altini çizerek sözlerine devam eden Sami Ugurlu, “Ciddi bir oyun gücümüz var. Bu da net sekilde görünüyor. Zorluk derecesi ne olursa olsun, oyunun momentumunun bizde oldugu görülüyor. Zorluk derecesi önemli degil. Güçlü rakiplere ragmen oyunun kontrolünü eline alan bir Kasimpasa var. Bu 4 maçlik periyottan önce 5 maçta 15 puan alan bir takim vardi. Eger adaletli maç yönetilseydi biz hedeflerimizi de farkli koyardik. Takimimiza çok inaniyoruz. Toplu ve topsuz oyunu çok iyi oynuyoruz. Türkiye’de ikinci bölgeyi en iyi oynayan takim oldugumuzu düsünüyorum. 9 maçta 21 gol atan ve attiginin fazlasini kaçiran bir takim var. Hücum futbolunu çok benimseyerek etkili oldugumuzu görüyoruz ama tabii ki düzeltmemiz gereken birçok sey var. Savunma anlayisi ve topsuz oyunu agresif oynamamiz gerekiyor. Yaptiklarimizi skora yansitabilseydik hedeflerimiz farkli olabilirdi. Düsme hattiyla aramizda 2 puan var. Su andaki hedef tabii ki düsme hattinin üzerinde olmak” açiklamasinda bulundu.

“Rossi oyunu provoke etti”

Uzatma dakikalarinda Mabil’in gördügü kirmizi kart hakkinda da konusan Sami Ugurlu, “Mabil’in pozisyonundan önce Rossi’nin oyunun tamaminda oyunu provoke ettigini net sekilde görebilirsiniz. Hakem de buna izin verdi daha da abartili bir hal aldi. Tabii burada oyuncumuzun yaptigini da onaylamiyoruz. Sari kart görmesi gayet normaldi ama sonrasinda gördügü kirmizi kartta hakemin hakli oldugunu düsünüyorum. Ancak 70 dakikalik süreçte Altay topu her aldiginda 1 dakika geçiyordur herhalde ama 1 kez uyarmadi. 70’ten sonra Ertugrul topu aldiginda 30 saniye geçtiginde hemen uyarmasi bazi seyleri gösteriyor. Istekli, herkesin izleyebilecegi, seyir zevkinin yüksek oldugu maçlar ortaya koymak istiyoruz. Ancak bu tabii ki çok mümkün olmuyor ligimizde” dedi.

Son olarak Fenerbahçe’nin golünde hakemin VAR’a gitmedigine dikkat çeken Ugurlu, “Fenerbahçe’den ismini vermeyecegim 3-4 oyuncuyla konustuk ve onlar da en az bizim kadar saskinlar neden faul verilmedi diye. Neden VAR’a gitmedigini oyuncular da çok anlamis degil. Eren de konustu diger rakip oyuncularla. Eren’e ‘Evet VAR’a gidecegim, bakacagim’ demis ama sanirim VAR’dan çagrilmadigi için gitmedi hakem. Ama bu pozisyonda VAR’a çagrilmamak ve maç oynanirken, bütün stadin görmüs oldugunu görmemis olabilirsin. Ama bu pozisyonda VAR’a çagrilmamak gerçekten akil alir gibi degildi” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA