Ismail Kartal Açiklamasi '3 Hafta Önce Arda'yi Kimse Tanimiyordu'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Kasimpasa mücadelesinin ardindan yaptigi açiklamada 3 hafta öncesine kadar Arda Güler’i kimsenin tanimadigini, Güler’i Fenerbahçe’ye ve Türk futboluna kazandirdiklarini ifade etti. Kartal ayrica önümüzdeki hafta oynanacak olan Trabzonspor mücadelesinin ses getiren maçlar oldugunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasinda Fenerbahçe, deplasmanda Kasimpasa’yi 2-1 maglup etti. Maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, buraya 3 puan almak için geldiklerini ifade ederek, "Bütün takim, oynayan oynamayan inanmistik galibiyete. Inanarak hep birlikte Samandira’da 2, 3 gün birlikte olduk. Birlikte yapmis oldugumuz antrenman ve toplantilar oldu. Rakibi çok iyi analiz ettik. 2 ve 3-0 yapabilirdik. Rakipte oyuna agirligini koydu, bir gol buldu. Ikinci yari yine ayni sekilde rakibin bize karsi üstünlügü vardi. Bizde golden sonra oyunu dengeleyebilmek için rakip çok fazla üstümüze geldi. Arkada çok bosluklar biraktilar. Ama bunu hep bir oyunun gidisatina göre bekliyorduk. Oyun berabere ya da geriye düsersek lehimize nasil çevirebilirdik, planimiz vardi. Hemen Serdar, Mert Hakan ve Pelkas’i oyuna aldik. Sonra Enner Valencia’yi aldik. Arkada bire bir kaliyorlar ve arkada çok bosluklar veriyordu Kasimpasa. Biz 1-1’den sonra bu hamlelerimize dikkat edersiniz ki 5 tane ceza alani içi ve etrafinda bos oyuncuyu, dogru oyuncuyu topla bulusturabilseydik goller bulup maçi çevirebilirdik. Bu sekilde de kendi lehimize çevirmesini bildik. Oyuncularima tesekkür ediyorum. Kulübede oynamayan oyuncularin sahadaki arkadaslarina enerjiyi aktarmalari beni çok mutlu etti. Bugün çok önemli bir sey daha elde ettik. Bu sezon ilk defa böyle bir sey oldu belki de. Iki takimda sahada 125 km kostu. Çok önemli ve anlamli. Türkiye Ligi ortalamasi 113 km iken bu kadar kosabildik. Kasimpasa zaten bunu yapabiliyor. Ama bizim onlarla kosuya kosuyla cevap vermemiz çok anlamli. Maçi ne kadar istedigimizi kazanmak için enerji koydugumuzun göstergesidir. Her iki takimda da galibiyet lazimdi. Kasimpasa takiminin siralamadaki yeri insanlari aldatmasin. Oyun olarak yukarilari hak ediyor. 10 lig maçinda bir Trabzon, bir bize maglup oldular. Aldigimiz galibiyet anlam kazandi. Kasimpasa’ya bundan sonraki maçlarinda basarilar diliyorum" seklinde konustu.



"3 hafta önce Arda’yi kimse tanimiyordu"

Arda Güler için daha önce ’korumamiz lazim’ seklindeki konusmasi ile ilgili açiklamalarda bulunan Kartal, "3 hafta önce Türkiye’de Arda’yi kimse tanimiyordu. Simdi bütün Türkiye Arda’yi konusuyor, bundan çok memnunum ve demek ki dogru is yapiyorum. Çagtay ve Arda’lari çikartip oynatiyorum. Son zamanlarda Fenerbahçe tarihinde bunlari oynatan tek teknik adam benim galiba Fenerbahçe’de. Türkiye’deki futbol adamlarimizin, federasyonun istegi genç oyuncularin oynamasi degil mi? Onlari oynatacagiz diye kaybetmeyelim. Bugün Ferdi 2 ay yok, Slavia maçinda sakatlandi. O takim en çok kosan, sert oynayan takimlardan biri. Biz Arda gibi oyunculari dogru zamanda dogru sekilde oynatip baskidan kurtarmak ve bir seyleri basarsin diye oynatiyoruz. Hatalarda yapacak, bunlar genç ve hata yapa yapa olacaklar. Ancak çok sert bir takim, bir kaç sefer ayni sertligi gösterselerdi ve bir iki kere hata yapsa özgüveni kaybetse, sahada sindirselerdi biz bugün çok daha fazla onun özgüveni kazanmasini yapacak seyler daha zor olurdu. Bugün ilk 11 basladi, yarin oynayacak diye garanti yok. Burasi Fenerbahçe. Onlari dogru maçlarda oynata oynata Fenerbahçe’nin ve Türk futbolun en iyi oyuncularindan biri olacak. Herkesin sabirli olmasi lazim. Bu oyuncu ve diger oyuncularimiz gibi hepsine sahip çikip destek olmamamiz lazim. 17 yasina girdi bu çocuk. 3 hafta önce Arda diye bir sey yoktu Türkiye’de, biz oynattik. Fenerbahçe kazandi, Türk futbolu kazandi. Geç bulduk çabuk kaybetmeyelim“ ifadelerini kullandi.

"Valencia’yi erken alabilirdim"

Oyuncu degisikliklerine deginen Ismail Kartal, "Rakip çok üzerimize geliyordu, Pelkas, Serdar ve Mert Hakan degisiklikleriyle oyunu dengeledik. Dönen her top rakibe tehlike oluyordu. Bos oyuncuyu dogru zamanda bulustursaydik goller bulabilirdik. Onlar geliyordu ama duvara çarpmis gibiydi. Valencia’yi daha erken alabilirdik, sabrettim. Sonra onu maçi kazanmak için oyuna attik“ degerlendirmesini yapti.

“Trabzon müsabakalari ses getiren maçlardir“

Trabzonspor ile oynanacak olan maça deginen Kartal, “Fenerbahçe, Trabzonspor maçlari hem Istanbul’da hem Trabzon’da her zaman ses getiren maçlardir. Biz kendi evimizde kazanmak için sahaya çikacagiz. Ligdeki siralamadaki üst siralarda kendimize iyi yer bulabilmek için Trabzonspor maçini kazanmamiz lazim. Burada kendi evimizde oynarken de taraftarlarimizdan istegim böyle bir maçta gelip bizi sonuna kadar desteklemeleri. Onlari yanimizda görmek istiyorum. Bize ve takima inanmalarini istiyorum. Onlar bize destek verirse, onlarin enerjisiyle daha çok sey basaracagiz. Onlar varsa biz variz. Bizim onlara her zaman ihtiyacimiz var. Takim olarak belki onlarin isteklerine bu sezon belki çokta mutlu edebilecek durumda degiliz. Farkindayiz ama biz onlari mutlu edip kendimizi affettirmek istiyoruz. Burasi Fenerbahçe. Fenerbahçe de bütün oyuncularimiz degerlidir ve ondan dolayi kulüptedir. Maç maç bakiyoruz. Burada formayi giyip sahaya çikan her oyuncu hakkini vermesi lazim. Kim veriyorsa, vermek istiyorsa o oyunculari bir araya getiriyoruz. Bu maç Sosa yoktu, dinlendirdik. Onun yerine oynayan oyuncular iyi mücadele etti. Trabzonspor maçini izleyip, düsünüp ona göre analiz yapacagiz“ seklinde konustu.



"Irfan Can’i bilerek oyunda tuttum"

Irfan Can Kahveci’nin performansiyla ilgili soruya cevap veren Kartal, "Irfan Can’i bilerek tuttum, maç eksigini temposunu kazansin diye. Bizim takimimizin ona ihtiyaci var. Biraz fazla tuttuk ki maç ritmini yakalayabilsin diye ve onu bilerek yaptim“ diye konustu.

Kaynak: İHA