Abdullah Avci Açiklamasi 'Oyuncularin Performanslari Yukari Dogru Çikmaya Basladi'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, oyuncularin düsük performansinin yukariya çikmaya basladigini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupasi 5. Eleme Turu maçinda konuk ettigi Samsunspor’u 3-0 yenerek son 16 turuna yükselen Trabzonspor’un teknik direktörü Abdullah Avci, düzenledigi basin toplantisinda, 41 gün sonra resmi müsabaka oynamaya basladiklarini belirterek, iyi bir takima karsi iyi bir galibiyet aldiklarini belirtti.

Dünya Kupasi arasi öncesinde 22 resmi karsilasma oynadiklarini, kamp döneminde güçlü güçsüz yanlarinin analizlerini yapip oyun ve oyuncularin düsük performansini yukariya çekmeye çalistiklarini belirten Avci, "Antrenman modelleri, oyun içinde planlar degisti. Bazi oyuncularin gerçek yerinde kullanmaya basladik. 3 hazirlik maçi yaptik. Oyuncu grubu hem antrenmanda hem hazirlik maçlarinda buna çok iyi cevap verdiler. Ama bunlar yeterli degil resmi müsabakada taçlandirmak gerekiyor. Bugün baskimizi rakibe göre degistirerek kullandik. Siddetli baski ile oyuna basladik. Oyundan hiç kopmadilar. Bunun kopmadan devam etmesini istiyoruz. Hepsinden daha fazlasina isteyecegim, vermek zorunda kalacaklar. Düsük performans yukari çikmaya basladi, grubun enerjisi iyi. Bazen performanslari çekmek için serzeniste bulunursunuz. Onlar dogru cevap veriyorlar. Her resmi müsabakada oyuncularimdan isteyecegim. Trabzonspor’un oldugu her yerde yaris vardir, olmaya devam edecegiz. Oyuncularim cevap verdiler, umarim devam ederler. Kasimpasa maçindan sonraki açiklamalarima iyi geri dönüsler aldim. Buna cevap vermeye devam edeceklerse ederiz, etmezlerse yollarimizi ayiririz" ifadelerini kullandi.

Taraftarlarin destegine ihtiyaç duyduklarini ifade eden Avci, "Bazen transfer, inisler, çikislar olur. Trabzonspor, her kosulda da destek verdiginde taraftarlara cevap vermistir. Geçen sene bunu yasadik. Harika sonuçla sampiyonlukla aldik. Bu taraftara transferden çok ihtiyacimiz var. Bizimle olmaya devam edecekler" dedi.

Avci, Fenerbahçe ile hafta sonunda sahalarinda oynayacaklari karsilasmaya iliskin olarak, "Daha ligin 3’de 1’ini oynuyoruz. Bir sürü müsabaka var. Fair-play’a uygun saygi sevginin oldugu iki kulüp, müsabaka oynayacak. Alternataif kaliteli kadroya karsi kendi evinde planlari olan bir takim müsabaka oynayacak. Iyi müsabaka oynayip karsiligini alacagimizi düsünüyorum" seklinde konustu.

Avci, ilk yarida oyundan çikan Gbamin’in basinin döndügünü, bu nedenle oyuna devam edemedigini açikladi.

Kaynak: İHA