Emre Belözoglu Açiklamasi 'Çeyrek Finale Kalacak Gücümüz Var'

Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu, Hearts maçinin ardindan, “Çeyrek finale kalacak gücümüz oldugunu düsünüyorum. Rakip kim olursa olsun iyi hazirlanirsak her takimla kafa kafaya oynayacak gücümüz var” dedi.

Medipol Basaksehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu son maçinda Iskoçya takimi Hearts’i 3-1’lik skorla maglup etti ve lider olarak son 16 takim arasina kaldi. Müsabakanin ardindan Medipol Basaksehir Teknik Direktörü basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Son 16 turuna kaldiklari için mutlu olduklarini söyleyen Emre Belözoglu, ilk hedeflerini gerçeklestirdiklerini simdi çeyrek finali hedeflediklerini dile getirerek, “Tüm futbolcu arkadaslarimi tebrik ediyorum. 12. maçimizi oynadik. Çok degerli isler yaptilar. Buraya gelene kadar gruptaki maçlarda herkes elinden geleni yapti. Böyle bir oyuncu grubunun teknik direktörlügünü yapmak çok keyifli. Beraber gelisiyoruz, ögreniyoruz. Ayni zamanda ülkemize de katki saglamak oyun anlaminda degerli isler yapti arkadaslar. Mutluyuz. Bunu hep beraber yaptik. Hep beraber basardik. Insallah yolun devaminda finaller, çeyrek finaller yasariz. Ilk hedefimizi basardik” seklinde konustu.



“Bu oyuncularla kazanilacak maçlar, kupalar var”

Son 16 basarisinda en büyük pay sahibinin oyunculari oldugunu aktaran Belözoglu, “Hayatimin merkezine futbolu koydum. Futbolculugumda da böyleydi, kazanmayi hep sevdim kaybetmeyi sevmedim. Teknik direktörlükte de böyle bir kariyerim olsun istiyorum. Hep berber çalisiyoruz. Bu oyuncularla kazanilacak maçlar var, kupalar var. Hiçbir teknik direktör tek basina bir seyi basaramaz. En iyi teknik direktör de olsaniz yüzde 20’si 30’u sizde bitiyor. Geri kalan yüzde 60-70 oyuncularda. Benim için de çok büyük arti oldu mesleki anlamda. Baktiginizda bir seneyi geçtik. Onlarin arasinda olmak çok keyifli ve gurur verici. Hep beraber basardik. En büyük pay sahibi oyuncularim” degerlendirmesini yapti.

“Çeyrek finale kalacak gücümüz var”

"Kupayi kazanmak için önünüzde 4 takim kaldi neler hissediyorsunuz?" seklinde yöneltilen soruya Emre Belözoglu, “Çeyrek final hedefimiz. 4-3 takim olarak degerlendirmiyoruz. Çeyrek finale kalacak gücümüz oldugunu düsünüyorum. Rakip kim olursa olsun iyi hazirlanirsak her takimla kafa kafaya oynayacak gücümüz var. Bunu insallah Avrupa’da devam ettirir ülkemize puanlar kazandirmayi sürdürürüz” diye cevap verdi.

"Basaksehir’in ligdeki amaci her zaman Avrupa’da mücadele etmek oldu”

Ligde de iyi bir gidisata sahip olduklarini söyleyen Belözoglu, “Basarinin siniri yok. Basariyi kendinize hedef belirleyip, sinir göremezsiniz. Takim olarak da bireysel olarak da olmaz. Bizim önceki hedefimiz 16 idi simdi çeyrek finale kalmak. Ligde Basaksehir’in her zaman amaci Avrupa’ya kalmak oldu. Biz en üstte kalip, büyüklerle yarisip kendi oyun gücümüzle onlarla sahanin içinde mücadele edebilecegimizi göstermeye devam edecegiz. Ligde de iyi ilerliyoruz. Hedeflerim her maçi kazanmak için oynamak” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA