Steve Clarke Açiklamasi 'Oyuncularima Zorlu Deplasmani Deneyimlemesini Istedim'

Iskoçya Teknik Direktörü Steve Clarke, Türkiye ile oynanan karsilasma sonrasi yaptigi açiklamada Avrupa Sampiyonasi elemeleri öncesi deplasmani bilerek seçtiklerini belirterek “Oyuncularima zorlu deplasmani deneyimlemesini istedim” dedi.

A Milli Futbol Takimi’na Diyarbakir’da 2-1 maglup olan Iskoçya’da Teknik Direktör Steve Clarke basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Zorlu bir atmosferde maça çiktiklarini vurgulayan Clarke, “Türk takimi maça gayet iyi basladi.

Bizleri baski altina aldilar. Sonrasinda duran toptan bir gol yedik. Dolayisiyla Türkiye’nin iyi oynadigini söyleyebiliriz. Ara ara kendimizi gösterdigimiz, iyi performans sergiledigimiz anlar vardi” ifadelerini kullandi.

Ikinci yari maçi döndürebilecekleri duruma gelindigi de hatirlatilan soruya yanit veren Iskoç teknik adam, “Istegimiz böyle zorlu bir atmosferde güçlü bir rakibe karsi oynamakti. Mart ayinda baslayacak Avrupa Sampiyonasi elemelerinden önce o yüzden Türkiye’de ve deplasmanda oynamayi seçmistik. Çünkü elemelerde de yine güçlü rakiplere karsi zorlu deplasmanlara gidecegiz. Oyuncularimin özellikle bunu deneyimlemesini istedim. Kontraataktan gol yedikten sonra isler bizim için daha da zorlasti. Sonrasinda elimizden geleni yaptik ancak skoru dengelemeyi beceremedik. Sonrasinda oyuncu degisiklikleriyle istedigimiz oyunu sahaya yansitamadik. Hem biz hem de Türkiye’nin Dünya Kupasi’na katilmadigi için hayal kirikligi yasadigini, çok üzgün oldugunu biliyorum” sözlerine yer verdi.

Kaynak: İHA