Stefan Kuntz Açiklamasi 'En Önemli Hedefimiz Hem Dörtlüyü, Hem Üçlüyü En Güzel Sekilde Oynayabilmek'

A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Iskoçya galibiyeti sonrasi yaptigi açiklamada, “En önemli hedefimiz hem dörtlüyü, hem üçlüyü en güzel sekilde oynayabilmek” dedi.

A Milli Takim özel maçta Diyarbakir’da Iskoçya’yi konuk ederken, milliler sahadan 2-1 galip ayrildi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “Uluslar Ligini bir bölüm gibi onu tamamlamis olduk. Onun için bazi oyuncular buraya gelmeye hak kazanmisti. Oyuncularin istek arzusu biraz taktiksel yönden beni çok memnun etti. Önemli olan oyuncularin burada kendine güveninin yükseltmesi ve bu sistemde de oynayabileceklerine inanmasi. 62. dakikadan sonra bazi hatalar oldu, düzeltmek istedigimiz. Ilk sutla beraber rakip golü buldu. Böylelikle rakip biraz daha baski uygulamaya çalisti. Önemli olan öyle bir sistemin içinde rakip baskisini da herhangi bir sekilde kötüye girmemek sartiyla karsilayabilmesiydi. Bundan dolayi yine de memnunum. Haziran maçlarina yaklasim bir maç oynadik. Takim içi ruhu ve dayanismayi birinci golden sonra gördünüz. Takim kenetlenince herhalde mesaj olmustur” ifadelerini kullandi.

“Aktif bir savunma sistemini istiyoruz”

Milli takima yapilan elestirilerin agir oldugunu da sözlerine ekleyen Kuntz, savunmada çalistiklari sistem üzerine sunlari söyledi:

“Portekiz maçindaki elestirilerin çogu zaten biraz fazlaydi. Rakibin durumuna göre gücüne göre üçlü defans sisteminin avantajlari tabi ki var. Dörtlüye nazaran bunlardan faydalanmak istiyor hocalar. Bizim buradaki en önemli hedefimiz hem dörtlüyü, hem üçlüyü en güzel sekilde oynayabilmek. Muhtemelen Cenk konusunda da bazilari sasirmis olabilir. Bu pozisyonda neden oynadigi. Fakat biz onlari çok siki takip ediyoruz. Burada onun sol ayakla o pozisyonda nasil oynadigini sizler de gördünüz. Ilk etapta nerede olursa olsun aktif bir savunma sistemini istiyoruz. Bunun üzerinde çalisiyoruz. Üçlü defansin en önemli faktörlerinden birisi üç stoperin istedigi zamanda disariya dogru adamini kovalayabiliyor olmasi ve böylelikle yine kademeye oyuncularin girebiliyor olmasiydi. Biz bunlardan faydalandik. Yüksek düzey futbolda ayak uydurmak istiyorsak zaten orta saha oyuncularimiz hem teknik yönden çok iyi olmasi gerekiyor. Hem de savunma yönünde bunlari yerine getiriyor bilmesi olmasi lazim. Forvetlerimiz konusunda orada savunma basliyor. Onlarin da nasil savunma yapmasi gerektigiyle ilgili bilgi verdik. Bunu da gerçekten çok iyi yaptilar. Idmanlarda bölgesel olarak çok çalisiyoruz. Bizim oyuncularimiz bu sistemi oynayabilecek ve sahaya yansitabilecek kapasitede oyuncular. Böyle oyuncular oldugu sürece de zaten bunlari sahaya yansitmak daha kolay olur.”

Kaynak: İHA