Ahmet Agaoglu Açiklamasi 'Yeniden Sampiyonluk Için Sizlerden Aldigim Güçle Çalismalarima Devam Edecegim'

Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu, beklentilere cevap verecek basarilara ulasmak ve yeniden sampiyonluk için camiadan aldigi güçle çalismalarina devam edecegini söyledi.

Trabzonspor Kulüp Baskani Ahmet Agaoglu, Mehmet Ali Yilmaz Tesisleri’nin, havaalanina büyütülmesi için kamulastirilacagi yönündeki tartismalar üzerine açiklama yapti. Agaoglu, “Kulübümüzün Divan Baskanlik Kurulu’nun 52. Olagan Genel Kurulu’nun yapildigi 29 Ekim 2022 günü, Trabzonspor Denetim Kurulu Baskani Mahmut Ören’in imzasini tasiyan 25.10.2022 tarihli Denetim Kurulu Raporu’nun 10. maddesinde yer alan ’Trabzonspor tesislerinin yeni havaalani plani disinda tutulmasi için Divan Kurulu öncülügünde yogun lobi çalismasi yapilmalidir’ ifadesi ve genel kurula katilan bazi üyelerin, kamulastirma ile yeni tesisler yapilabilecegini savunmasi üzerine, birçok kulübün gipta ile baktigi ve Trabzonspor’umuzun korunmasi gereken menfaatleri için Mehmet Ali Yilmaz Tesisleri’nin kamulastirilmamasi gerektigi yönünde beyanda bulundum.

Bu beyanlarimin basin yayin kuruluslarinda haberlestirilmesi üzerine, ayni gün üst düzey kamu yetkililerinin tarafima verdigi resmi bilgilerden; Bakanligin, havaalaninin kuzeyine dogru yani tesisleri etkileyen bir çalisma ve kamulastirma olmadigini, havaalani terminallerinin günün ihtiyaçlarina cevap verecek sekilde apronun dogusuna ve batisina dogru genisletme çalismalarinin söz konusu oldugu ifade edilmistir. Bunun üzerine yine ayni gün camiamizin saglikli bilgilere ulasmasi için kulübümüzün resmi sitesinden yeni bir açiklama yapilmistir.

Trabzonspor’umuzun menfaatleri için kamuoyunu bilgilendirme adina yapmis oldugumuz söz konusu açiklamaya baska anlamlar yüklemek saglikli bir bakis açisi degildir. Çok iyi bilinmelidir ki, Trabzonspor resmi sayfalarinda kulüp adina yayinlanan duyurular ve beyanlar, altinda imzasi olsun ya da olmasin, kulüp baskaninin beyanlaridir. Yasalar ve yönetmelikler karsisinda da bu sekilde degerlendirilmektedir" ifadelerini kullandi.

Baskan Agaoglu, camiadan aldigi güçle çalismalarina devam edecegini belirterek, sözlerini söyle tamamladi:

"Degerli Trabzonspor camiasi, göreve geldigimiz 2018 yilindan beri Trabzonspor’umuza sampiyonluk hedefi koyan ve sampiyonlugu yasatan bir baskan olarak, UEFA Avrupa Ligi’nde, Süper Lig’de ve Ziraat Türkiye Kupa’sinda beklentilerinize cevap verecek basarilara ulasmak ve yeniden sampiyon olmak için sizlerden aldigim güçle çalismalarima devam edecegim."

Kaynak: İHA