Denizlerde Palamut Bollugu Devam Ediyor

Denizlerde palamut baligi akini devam ediyor. Palamudun 10’dan farkli sekilde yapilabilecegini söyleyen balikçi Kenan Balci, ”Her seyden bikilir ama palamuttan bikilmaz. Bugün tava, ertesi gün haslama, diger gün firin. Çünkü Omega-3 kaynagi” dedi.

Son günlerde Marmara Denizi’nde ve Karadeniz’de baslayan palamut baligi akini devam ediyor. Bir kiloyu geçkin palamutlar tezgahlarda satilan en ucuz balik olurken, vatandasin da dikkatini çekiyor. Beylikdüzü’nde bulunan Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nin kurucusu balikçi Kenan Balci, palamut baligini tuzlayarak saklamanin püf noktalarini anlatip, haslama, firin, tava ve lakerda pisirme tarifi verdi. Palamut baliginin günes görmeyen bir yerde oda sicakliginda bekletilerek aylar sonrasi için de tüketilmeye hazir olacagini söyleyen Balci, “Her seyden bikilir ama palamuttan bikilmaz. Bugün tava, ertesi gün haslama, diger gün firin. Çünkü Omega-3 kaynagi. Ekmekten, salatadan ucuz palamut. Palamudun boyu, balikçinin boyunu geçti" dedi.

10 çesit palamut yemegi yapilabilecegini belirten Balci, "Palamudu sislik olarak yaz için hazirliyoruz. Baska çesit balikta 300 gram yersiniz doymazsiniz ama palamuttan 150 gram yediginiz zaman doyarsiniz, çünkü eti çok sikidir. 10 çesit palamut yemegi yapabilirsiniz. Palamudu fileto seklinde kestirdigimiz zaman bir ay sonrasi için, hatta yaz için hazirliyoruz. Hem en lezzetlisi hem de en ucuzu. Palamut fileto ve lakerda da yapabilirsiniz. Günes görmeyen bir yerde oda sicakliginda bekleterek aylar sonra yiyebilirsiniz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA