Vitor Pereira Açiklamasi 'Oyuncular Duygulariyla Oynadilar, Akillariyla Degil'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Olympiakos karsisinda yedikleri ikinci golden sonra takimin dengesini kaybettigini ifade ederken futbolcularinin akillariyla degil duygulariyla oynadiklarini ifade etti.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci maçinda Fenerbahçe evinde Olympiakos’a 3-0 maglup oldu. Maçin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, kendileri ve takim için zor bir gece olduklarini ifade ederek, ”Aileyiz kazaninca da kaybedince de. 3-0’lik maglubiyet almak kolay degil. Ama ben size maçla alakali fikrimi anlatiyim. Maça dominant basladik, pozisyonlar ürettik ama bu tarz seviyelerde oynuyorsaniz hata yaptiginizda golle ödüyorsunuz. Ilk hatada gol yedik. Bu durum maçin devaminda onlara rahatlik verdi. Organize bir sekilde devam edemedik golden sonra, merkezde çok kompaktlardi ve her top kaybinda kontratak yaptilar. Özgüvenimizi kaybettik golden sonra. Basit pas hatalari ve top kayiplari yaptik. Bir iki pozisyon ürettik. Ikinci yari bosluk bulduk, pozisyon ürettik ama degerlendiremedik. Onlar da çok iyi kontrataklarla geldiler. Pozisyonlar ürettigimiz anda gelip ikinci golü attilar. Biz de bu andan sonra dengemizi kaybettik. Duygusal oynadik atmosferine etkisiyle. Maçin en büyük etkisi yedigimiz ikinci goldü. Bu golü yemek taktiksel dengemizi kaybettirdi. Bu seviyede böyle bir takima karsi oynuyorsaniz eger bosluk verirseniz gol atarlar. 3. golü de böyle buldular. Biz onlarin hatalarini degerlendirip gol atamadik. Onlar bizim hatalarimizi degerlendirip golleri attilar. Aldigimiz zor bir sonuç, 3-0 agir bir skor ama bugün 3 puan kaybettik. Deplasmanda bunu telafi etmeliyiz. Bugünden itibaren toparlanip Kasimpasa maçini düsünmemiz lazim. Çok önemli bir maç. Hatalarimizi düzeltmemiz gerekiyor, hatalarimizdan ders çikarip güçlenmemiz gerekiyor. Pazar günü taraftarimiza 3 puan vermemiz gerekiyor. Taraftara tesekkür ediyorum. Ben bu takimin gelecegine inaniyorum bu takimin kalitesi var” dedi.



”Oyuncular duygulariyla oynadilar, akillariyla degil”

Maçin taktiksel yönünden durumuna deginen Pereira, ”Bu sonuçta bir oyun. Bir sonraki maç farkli olacak farkli rakip olacak farkli problemler çözecegiz. Takim ruhunu korumaya çalisiyoruz. Bugün bazi pozisyonlar yakaladik 1-1 yapabilirdik ama maç içinde hissettigim su ki ikinci golden sonra dengemizi kaybettik. Rakip çok kompakt bir sekilde hata yapmamizi bekledi. Oyuncular duygulariyla oynadilar, akillariyla degil. Böyle takimlara bosluk verirseniz gol atarlar. Mevcut durumu görmem gerek. Bugün oynadigimiz takim Avrupa’da sik oynayan bir takim. Biz tecrübe ediniyoruz, hatalarimizi düzeltmek istiyoruz. Bu tarz turnuvalarda 3 yildir yoktuk. Bu seviyede hatalar yaparsaniz rakip gol atar. Taktiksel olgunlugu gelistirmeye çalisacagiz. Oyunu nasil kontrol etmemiz gerektigini çok iyi ögrenecegiz ve pes etmeyecegiz” ifadelerini kullandi.

”Ikinci gol sansimizi kirdi”

Her maçin farkli oldugunu ifade eden Portekizli teknik adam, ”Maçlari tek bir sekilde yorumlamak imkansiz. Bugünkü maç Basaksehir ve Sivas maçlarindan farkliydi. Bugün aslinda biz denedik. Rakibimiz yilan gibiydi bekledi istedigini alana kadar. Onlar tecrübeliler. Biz takim ruhunu oryaya koyarak basladik. Ilk hatamizda tak diye gelip istediklerini aldilar. Biz duygusal dengemizi kaybettik ve yapmamamiz gereken pas hatalari yaptik. Taraftarin enerjisiyle tekrardan toparlanmaya çalistik. Bu tarz seviyeler de olgun olmaniz sakin kalmaniz lazim. Dengeyi kaybederseniz rakipler cezalandirir. Ilk yari ve ikinci yari pozisyon ürettik. Ama saniyelik dengenizi kaybettiginiz bir anda gelip ikinci golü atabiliyorlar. 1-0 öne geçtikten sonra bizim hatamiza beklediler. Ikinci golden sonra takim dengesini kaybetti. Ikinci gol sansimizi kirdi. Gol atacagimiza inaniyorduk ama ikinci golden sonra taraftari hayal kirikligina ugratmak enerjiyi düsürdü. Bugün sadece bir maç kaybettik. Bir sonraki maça hazirlanmamiz lazim. Ben üç maçi tek bir sebeple açiklayamam her maç farkli” seklinde konustu.



Dimitris Pelkas: ”Yakaladigimiz sanslari atsaydik farkli olabilirdi”

Olympiakos maçinin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçeli futbolcu Dimitris Pelkas, maçin basinda oyunun kontrolünün kendilerinde oldugunu söyleyerek, ”Olympiakos bizi geride bekledi. Birinci golde sansin yardimiyla buldular. Bizim hatamizin ardindan kontra atak yaptilar. Biz denedik, savastik. Maçin en önemli durumu ikinci yarida direkten benim dönen pozisyonumun ardindan golü attilar. Biz yakaladigimiz sanslari atsaydik farkli olabilirdi. Pazar günü önemli bir maçimiz var ligde lideriz. Yaklasik 1 buçuk ay boyunca yoktum sezona çok hazir bir sekilde basladiktan sonra sakatlik yasamak kötü. Adim adim kondisyonumu kazanacagim. Nisan, Mayis ayindan itibaren ilk defa 90 dakika oynadim. Bugün sans geldi aslinda ama burada biz aileyiz. Aile olarak savasiyoruz. Firsat geldiginde elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Bugünü unutup zorluklarin içinden birlikte çikacagiz. Ben pozisyon ürettigimizi düsünüyorum o pozisyonlari degerlendiremedik. Hatay maçinda da çok fazla sans üretmistik. Son anlarda biraz daha konsantre olmamiz gerekiyor. Elestirilerinizi dinliyoruz ama aile olarak bizim birlik olmamiz gerekiyor. 1-0 kazanmamiz gerekiyorsa kazanmaliyiz” dedi.

Kaynak: İHA