Yoroz Kent Ormani Dagcilik Ve Kaya Tirmanisi Sporcularindan Ilgi Görüyor

Ordu Büyüksehir Belediyesince yapilan düzenlemelerin ardindan Yoroz Kent Ormani, dagcilik ve kaya tirmanisi sporcularinin ugrak noktasi haline geldi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Altinordu ilçesi Saraycik Mahallesi'nde bulunan ve 2006'da kent ormani ilan edilen 900 metre rakimli Yoroz'da çalisma baslatildi.

Çevre düzenlemesinin yani sira merdiven basamaklari yenilenen Yoroz Kent Ormani, yürüyüs ve kamp alanlarinin da düzenlenmesiyle sporcular tarafindan tercih edilmeye baslandi.

Birçok etkinlige ev sahipligi yapan Yoroz Kent Ormani'nda, son olarak Türkiye Dagcilik Federasyonu Yaz Dagcilik Bölgesel Egitimi gerçeklestirildi. Etkinlikte, dagcilik ve kaya tirmanisi konusunda ögrencilere egitimler verildi.

Program kapsaminda Ordu'ya gelen sporcular, pratik egitimlerini Yoroz Kent Ormani'nda tamamladi. Toplamda 12 sporcunun sinava girdigi etkinlikte basarili olanlar, Dagcilik Temel Egitim Bitirme Sertifikasi almaya hak kazanacak.

Etkinlikte kulüp üyeleri ile tirmanis gerçeklestiren Ordu Dagcilik Ihtisas Spor Kulübü Baskani Yilmaz Seferoglu, Yoroz'un tirmanis egitimleri için çok uygun oldugunu belirtti.

Seferoglu, buranin, Federasyonun egitimine ev sahipligi yapmasinin önemine isaret ederek, "Yoroz Kent Ormani yenilenmis yüzüyle artik bir baska güzel. Bugün bunun bir kez daha farkina vardik. Yoroz Kent Ormani'nin bu hale gelmesinde büyük emek harcayan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler'e sporcularimiz adina çok tesekkür ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA