Milli Karateciler, Avrupa Ümit, Genç Ve 21 Yas Alti Sampiyonasi'nda 6 Madalya Kazandi

Milli karateciler, Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yas Alti Avrupa Karate Sampiyonasi'nda 5 altin, bir bronz olmak üzere 6 madalya kazandi.

Türkiye Karate Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, Finlandiya'nin Tampere kentinde baslayan 48. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yas Alti Avrupa Karate Sampiyonasi'nin ilk gününde Türkiye 5 altin, bir bronz madalya ile önemli bir basari elde etti.

Tampere Ice Arena'da devam eden organizasyonda 45 ülkeden 1008 sporcu mücadele ediyor.

Ümit erkekler katada Tampere'ye son sampiyon olarak gelen milli karateci Furkan Kaynar unvanini korudu. Final maçini kazanan Furkan, organizasyonda altin madalya kazandi.

Genç kizlar katada ise Damla Türemen finalde Italyan rakibi Sonia Inzoli'yi yenerek birinci oldu.

21 yas alti katada ise Keyda Nur Çolak ve Enes Özdemir de finalde Italyan rakiplerini maglup ederek altin madalya kazandi.

Milli karateci Enes Özdemir, Tampere'de üst üste üçüncü Avrupa sampiyonluguna ulasti. Keyda Nur Çolak da 21 yas alti kategorisindeki ilk Avrupa birinciligini elde etti.

Ilk günde ümitler kumitede altin madalya kazanan isim erkekler 70 kiloda Süleyman Aydemir oldu. Final karsilasmasinda Hollandali rakibi Ricardo Franken'i çok üstün sekilde yenen Süleyman Aydemir, kariyerindeki ilk Avrupa sampiyonlugunu kazandi.

Repesaj maçlarina çikan Buse Kiliç, rakiplerini yenerek bronz madalyanin sahibi oldu.

48. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yas Alti Karate Sampiyonasi'nda ikinci gün, genç erkekler ve genç kizlar kumite müsabakalarinin yani sira takim kata mücadeleleri yapilacak.

Kaynak: AA