Türkiye Seçmelerinde Ikinci Olup Milli Takima Girdi, Simdi Romanya Avrupa Kupasi'na Hazirlaniyor

Türkiye seçmelerinde ikinci olup milli takima giren judocu Nahide Saylag, simdi Romanya Avrupa Kupasi’na hazirlaniyor.

6 yildir judo ile ilgilenen 17 yasindaki Nahide Saylag, azimli ve basarili çalismalari sonucu çesitli müsabakalarda judo dalinda birçok derece aldi. 2018 yilinda Yildizlar Balkan Sampiyonasi’nda Balkan üçüncüsü oldu. Çalismalarina ara vermeyen Saylag, geçtigimiz günlerde Ankara’da yapilan milli takim seçmelerinde ikincilik elde ederek, milli takima girdi. Saylag, simdi de judo dalinda Türkiye’yi temsil etmek üzere katilacagi Romanya Avrupa Kupasi’na hazirlaniyor. 3 yildir aktif olarak milli takimla yaristigini söyleyen Saylag, “17 yasindayim. Mardin’de dogup, büyüdüm. 6 yildir judo sporuyla ilgileniyorum. Çesitli Türkiye ve Balkan derecelerim var. 2018 Yildizlar Balkan Sampiyonasi’nda Balkan 3’üncüsü oldum. Türkiye birinci, ikinci ve üçüncülüklerim var. Ana liglerde derecelerim var. Bu yil pandemi nedeniyle maçlarimiz çok ertelendi. Bayagi bir müsabakaya giremedik. Ama sonunda milli takim seçmelerimiz oldu. Bu yil Ankara’da yapilan milli takim seçmelerinde ikinci olup milli takima seçildim” dedi.



“Romanya’da Türkiye’yi gururla temsil edecegim”

Kampa hazirlandigini belirten Saylag, “Simdi kampa gidecegim. Onun ardindan da Romanya’da yapilacak olan Avrupa kupasinda Türkiye’yi temsil edecegim. Tabi ki üstümüzde bir yük var. Sonuçta Türkiye’yi temsil ediyorum. Ama bununda üstesinden güzelce gelecegimi düsünüyorum” diye konustu.



“Romanya’da bayragimi dalgalandirip, Istiklal Marsi’mizi herkese duyurmak istiyorum”

Türkiye’yi gururla temsil etmek istedigini kaydeden Saylag, her zaman yaninda olan öncelikle agabeyleri, onu çalistiran arkadaslari, hocalari ve destek çikan il müdürü ve sube müdürüne tesekkür etti.

Nahide Saylag’i çalistiran Mehmet Besir Deger, ”Nahide kizimizi 2 yildir çalistiriyorum. Ben Hidir hoca ve Bünyamin hoca. Üçümüz beraber onu çalistirdik. Türkiye seçmelerinde basarili olmak için bayagi ugrastik onunla” dedi.



“Allah’a sükür, Türkiye seçmelerinde 2’inci oldu”

Saylag ile gurur duyduklarini söyleyen Deger, “Kendisi de çok azimli. Biz elimizden gelen çabayi göstermeye çalistik. Bizimde çabamizi bosa çikarmadi. Bizde çok sevinçliyiz. Insallah Romanya’ya gidecek. Insallah orada güzel bir sekilde bizi ve Türkiye’mizi temsil eder. Bayragimizi yükseklere çikartir insallah. Onunla gurur duyuyoruz. Seviyoruz onu. Onun basarilari bizi gururlandiriyor. Ömür boyu ona mutluluk ve basarilar dilerim” diye konustu.

Nahide Saylag’in takim arkadasi Burak Ök, “Nahide ile birlikte yaklasik olarak 6 yillik bir takim arkadasligimiz var. Nahide bu yil Türkiye milli seçmelerinde 2’incilik derecesini getirdi. Ondan gururluyuz. Gurur duyuyoruz arkadasimizla. Insallah gidecegi Romanya Avrupa Kupasi’nda derecesini getirecektir. Biz ona inaniyoruz. Ve takim olarak ta arkasindayiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA