Dünya Sampiyonasi'nda Madalya Kazanan Isitme Engelli Milli Güresçiler, Nigde'de Coskuyla Karsilandi

Istanbul'da düzenlenen Isitme Engelliler Dünya Güres Sampiyonasi'nda madalya kazanan milli sporcular, memleketleri Nigde'ye döndü.



Organizasyonda grekoromen stilde altin madalya kazanan Ahmet Talha Kacur, ikinci olan Kadir Kus ve bronz madalya alan Mustafa Baki, kent girisinde davul zurnayla karsilandi.

Nigde Gençlik ve Spor Il Müdürü Ilker Ötgünlü, vatandaslar ve güresçilerin ailelerinin yer aldigi karsilamanin ardindan sporcular, üstü açik otomobille kent turu yapip basarilarini Nigde halkiyla paylasti.

Ilker Ötgünlü, sampiyonada sporcularin Türkiye'yi ve Nigde'yi büyük bir basariyla temsil ettigini söyledi.

Bundan sonraki sampiyonalarda çok daha büyük basarilar elde edeceklerine inandigini belirten Ötgünlü, "Sporcularimizin basarili olmalarinda antrenörlerimizin büyük emekleri var. Ayrica Gençlik ve Spor Bakanliginin faaliyete koydugu Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Okullarinin açilisina denk gelen bu büyük basari, çocuklarimiza örnek olacaktir. Gençlik ve Spor Bakanligi, en güvenli kurumlardan, en güvenli evlerden bir tanesidir. Gençlik ve Spor Bakanligina gelen kazanir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA