Sörloth'un Durumu Ve Maliyeti Trabzonspor'u Zorlayacak

Bundesliga ekibi RB Leipzig’de iyi bir sezon geçiremeyen, Trabzonspor ile adi gündemden düsmeyen Alexander Sörloth için bordo-mavili kulüp, Alman ekibinin karari sonrasi nabiz yoklayacak.

Yeni sezonda iddiali bir takim kurarak sampiyonlugu son ana kadar kovalamayi hedefleyen Trabzonspor, Hamsik, Gervinho, Peres ve Koita gibi önemli isimleri kadrosuna katmisti. Sol bek ve forvet arayislarini sürdüren Karadeniz ekibi eski golcüsü Alexander Sörltoh’un durumunu ise yakindan takip ediyor.

Ilk hedef Sörloth

Karadeniz ekibi, teknik direktör Abdullah Avci ve izleme komitesinin birlikte yürüttügü transfer döneminde alternatifli veri üzerinden gitti. Forvet hatti için Norveçli golcü Alexander Sörloth ismini sicak tutan bordo-mavililer, Bundesliga ekibinin önümüzdeki günlerde oyuncu için verecegi karari bekliyor.

ABD’li hocasi karar verecek

Alexander Sörloth’u RB Leipzig’e transfer eden teknik direktör Julian Nagelsmann’in Bayern Münih’e transfer olmasi, 25 yasindaki golcü futbolcunun gelecek sezon takimda kalma sansini Jesse Marsch’in verecegi karar netlestirecek. Ayni sirketin sahibi oldugu RB Leipzig ile RB Salzburg’un eski hocasi olan Amerikali Marsch, Sörlhot’un antrenmanlardaki performansinin yani sira oyuncuyla birebir yapacagi görüsmede Norveçli oyuncunun gelecegini belirleyecek. 4-4-2 çift 6’li sistemini tercih ettigi bilinen ABD’li çalistirici iki forvet oyuncusundan birini rakip ceza sahasina birakirken digerini ise serbest birakmayi tercip ediyor. Kendi oyun sisteminde santrforlarin durusuna büyük bir önem veren Jesse Marsch, Norveçli oyuncuyu yakindan görerek kararini Leipzig yönetimine iletecek.

Jesse Marsch’in verecegi karar sonra Trabzonspor planini hayata geçirecek

Bundesliga ekibinin karari sonrasi Trabzonspor, Alexander Sörloth için bir yol haritasi belirleyecek. Alman Kulübü Sörloth’un, takimdan ayrilmasina onay vermesi halinde listenin ilk sirasinda ise Trabzonspor yer aliyor. Leipzig kulübü oyuncu için isteyecegi rakami ilk olarak bordo-mavili kulübe iletmek zorunda çünkü geçtigimiz sezon yapilan anlasmaya Karadeniz ekibi madde koydurmustu.

Mali anlamda zorlayabilecek transfer

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci’nin ’buyursun gelsin’ dedigi oyuncunun durumunu da bordo-mavili taraftarlar yakindan takip ediyor. Sörltoh hakkinda çikan haberlere büyük ilgi gösteren taraftarlar oyuncudan gelecek olumlu haberleri beklerken, söz konusu transferin gerçeklesmesi halinde kulüp mali anlamda bütün imkanlarini zorlamak zorunda kalacak. Yillik 4. 5 milyon Euro gibi bir rakam kazanan oyuncunun maliyeti bugünkü kur üzerinden hesaplandiginda sadece maasi 47 Milyon TL buluyor. Leipzig kulübünün para talep edip-etmeyecegi ise netlik kazanmis degil. Norveçli oyuncu ile iyi iliskileri bulunan Baskan Ahmet Agaoglu’nun ise Leipzig kulübünün karari sonrasi maddi anlamda oyuncuyu ikna çalismalarini hizlandiracak.

Alternatifleri hazir

Forvet transferinde eski oyuncusu Alexander Sörloth’u tekrar takimda görmek isteyen bordo-mavililer, bu transferin gerçeklesmemesi halinde ise alternatif isimlerle olan görüsmelerini sürdürüyor. Bu ay içersinde Norveçli oyuncunun durumunu netlestirecek olan Karadeniz ekibi görüsme halinde oldugu ismi kadrosuna katacak.

Kaynak: İHA