Besiktas'in Yeni Transferi Salih Uçan, Kararinda Sergen Yalçin'in Etkili Oldugunu Söyledi Açiklamasi

'Sampiyonluk, Sampiyonlar Ligi ve Sergen hoca benim için bir etken oldu. Onun için Besiktas'i tercih ettim. Sergen hoca transferde etkiliydi' 'Hedefim Besiktas formasini sahiplenmek, en bastan oynamak ve ilk 11 oyuncusu olmak. Formayi aldigim yerden sonuna kadar götürmek istiyorum'

Besiktas'in yeni transferi Salih Uçan, kararinda teknik direktör Sergen Yalçin'in etkili oldugunu söyledi.

Salih Uçan, siyah-beyazli futbol takiminin yeni sezon hazirliklari kapsaminda yaptigi ilk antrenmandan önce basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Transfer sürecinde baska kulüplerden de teklif aldigini belirten Salih, "Transfer süreci kolay olmadi. Alanya'da güzel 2 sene geçirdim. Diger takimlar da beni istedi, onlara da tesekkür ediyorum. Besiktas'i tercih etmemde çok fazla sebep vardi. Bucaspor zamaninda da beni istemislerdi. O zaman olmamisti. Kismet bu zamanaymis. Sampiyonluk, Sampiyonlar Ligi ve Sergen hoca benim için bir etken oldu. Onun için tercih ettim. Sergen hoca transferde etkiliydi. Zamaninda 2013'te Sergen hoca yorumcuyken benim için çok güzel bir yorumu vardi. O da beni etkiledi açikçasi. Formayi kimseye vermeden sampiyonluk kazanmak ve Besiktas'a hizmet etmek istiyorum." diye konustu.

Aytemiz Alanyaspor'da iyi bir sezon geçirdigini belirten 27 yasindaki orta saha oyuncusu, "Çok mutluyum. Alanya'da güzel bir sezon geçirdim. Iki senenin sonunda Alanya kararimin ne kadar dogru oldugunu Besiktas formasini giyerek görecegim. Benim için yeni bir macera basliyor. Ümit ediyorum ki hem benim hem de kulüp tarafindan dogru bir tercih olur. Güzel günler beni bekliyor." ifadelerini kullandi.

- "Sakatlikla ilgili bir seyim kalmadi"

Geçen sezonun son bölümünde yasadigi sakatligi atlattigini aktaran Salih Uçan, sunlari kaydetti:

"Sakatlikla ilgili bir seyim kalmadi. Bir iz bulunuyor. Onun disinda 1 ay sonra geçecek bir durumdu. Hiçbir sorun ya da bir agrim yok, tamamen atlattim. Ümit ediyorum ki oynayabildigim kadar oynarim, takimima gol ve asist katkisi veririm. Sadece skor olarak degil, mücadele ve analiz olarak da en güzelini basarabilmek istiyorum. Alanya'da birçok seyi çok iyi basardim. Her seyin en güzelini basarabilmeyi istiyorum. Besiktas'in hedefi her zaman kupa kazanmaktir, benim de hedefim bu. Besiktas formasini sahiplenmek ve oynamak istiyorum. Formayi aldigimda sonuna kadar götürmek istiyorum."

UEFA Sampiyonlar Ligi'nde oynamanin heyecan verici oldugunu söyleyen Salih, "Çok güzel olacak benim için. Daha önce Roma formasiyla Sampiyonlar Ligi'nde oynamistim. Insallah Besiktas formasiyla da oynarim ve takima katki saglarim. Sampiyonlar Ligi çok güzel bir arena. Insallah kafamiz dik bir sekilde o maçlara çikar, güzel sonuçlar elde eder ve ülkemizi gururlandiririz." degerlendirmesinde bulundu.

Orta sahada takim arkadaslari Atiba Hutchinson ve Josef de Souza ile girecegi rekabete de deginen Salih, "Çok degerli isimler. Besiktas'a katki vermis ve sampiyonluk yasamis oyuncular. Onlarla birlikte forma yarisina girmek benim için çok güzel. Daha önce dünya yildizi diyebilecegim birçok takim arkadasim oldu. Bu oyuncularla birlikte mücadele etmek bana mutluluk veriyor." seklinde görüs belirtti.

- "Kendimi en iyi hissettigim yer, 8 numara"

Oynadigi pozisyonla ilgili de konusan Salih Uçan, "6, 8 ve 10 numarada oynadim. Kendimi en iyi hissettigim yer, 8 numara. Ben mücadele etmeyi ve top kapmayi seven bir oyuncuyum. Bu yüzden 8 numarayi kendime daha çok yakistiriyorum. Atak yapmayi da ceza sahasindan top çikarmayi da seviyorum. Çift yönlü oynayan bir kisiligim var. Sergen hoca ile pozisyon ile ilgili bir sey konusmadim. Hocanin beni istedigini ve benden faydalanacagini menajerime ilettiler. Gerisini hocayla konusuruz, hocamiz karar verir. Hedefim Besiktas formasini sahiplenmek, en bastan oynamak ve ilk 11 oyuncusu olmak. Formayi aldigim yerden sonuna kadar götürmek istiyorum." ifadelerini kullandi.

Roma'dan takim arkadasi Adem Ljajic ile ilgili de konusan Salih, "Adem, Roma'dan takim arkadasim. Daha henüz kendisini görmedim. Adem Ljajic, iyi bir çocuk. Burada bulusmamiz iyi oldu." diye konustu.

Öte yandan Salih Uçan, Besiktas'ta 8 numarali formayi giyecegini kaydetti.

Kaynak: AA