Basaksehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Transferde Acele Etmeyeceklerini Söyledi Açiklamasi

'Ana transferleri yaptik gibi gözüküyor. Hem Sener hem Lukas, Zulj ile beraber ana bölgelerdeki eksiklerimizi tamir ettik gibi gözüküyor' 'Su ana kadar bana gelmis bir sey yok. Edin'in hem oyun gücüyle hem de insani yapisiyla aramizda olmasini tercih ederim'

Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, transfer döneminde acele etmek istemediklerini, kamptaki duruma göre transfer için hareket edeceklerini söyledi.

Basaksehir Fatih Terim Stadi'nin yanindaki sahada gerçeklestirilen sezonun ilk antrenmanindan önce basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Aykut Kocaman, "Hem Türk futbolu hem bizim için hayirli olsun. Oyunculara her sezon basinda söyledigim cümle ile baslamakta fayda var. Bütün takimlar için sakatliktan uzak, hak ettikleri ölçüde hak ettiklerini almalarinin saglandigi bir sezon olmasini diliyorum. Hayirli, ugurlu olsun. Dört oyuncu disinda tüm takim burada. Mert yok, milli takimdan döndügü için izinli. Chadli izinli olacakti ama sanssiz bir sakatlik geçirdi. Onun düzelmesini bekleyecegiz. Tolga izinli. Yusuf'un beklenmedik, ufak bir problemi çikti. Dört oyuncumuzun disinda buradayiz." ifadelerini kullandi.

Kocaman, transferle ilgili gelen bir soruya, "Ana transferleri yaptik gibi gözüküyor. Hem Sener hem Lukas, Zulj ile beraber ana bölgelerdeki eksiklerimizi tamir ettik gibi gözüküyor. Ancak kulübün ve benim de ayni zamanda söyle bir beklentimiz var; takimi görüp, hazirlik maçlari da oynayip, ondan sonra eksik çikabilecek yerlere göre pozisyon almakla ilgili düsüncemiz var. Burada öne çikan mevki, biraz daha merkez forvete dogru bir agirligimiz olacak. Enzo, Muhammed, Fred ve Atabey de geldi. Onlari gözlemleyip, takim uyumlarina bakip ondan sonra biraz daha o tarafa bakacagiz. Ilk dönem ve ikinci dönem kampindaki maçlar, bundan sonraki sürece yol verecek." yanitini verdi.

Deneyimli teknik adam, "Medipol Basaksehir'i yeni sezonda sampiyonluga oynayan takimlar arasinda görecek miyiz?" sorusunu ise söyle yanitladi:

"Sampiyonluk çok iddiali bir söz ve Basaksehir bunu basarmis bir takim. 2014 yilinda Basaksehir olarak faaliyete geçtikten sonra hep o ilk 4'ün içinde yer alan bir takimdi ve en sonunda sampiyonlukla taçlandirdi. Bulundugum takimlarda hep bunu savundum. 34 haftalik ligde bir takim 51 puan ve üzerine çikmali. Bunu istikrarli hale getirirseniz ondan sonra bunun üstüne koymak ve hedeflere kitlenmek dogal, kolay ve mantikli olmaya basliyor. Basaksehir tam da bunu örnek veriyor. Mali hacimle beraber bunu basardi ve dogru zamanda sampiyon oldu. Ondan sonraki süreçte kazanilan coskunun bir sonraki asamasinda ise büyük hüsran yasadi. Özellikle ikinci yarida geldigimiz süreçte de bu çok kolay çözülmedi. Son 7-8 haftalik periyot, ortalamalarimiza birkaç eksigi ile beraber döndügümüz bir periyottur. Fenerbahçe maçi ile baslayan ve ondan sonraki süreçte son 7 karsilasmada sadece 2 gol yiyen bir takim oldu. Puan ortalamalarini 2'lerin üzerine çekebilirsek ondan sonra kurgu yapmak daha kolaylasiyor. Kuvvetli, sahada kolay çözülmeyen, rakiplerine kolay pozisyon vermeyen bir takim haline gelmek istiyoruz. Burasi sampiyon olmus bir yer olduguna göre, sampiyonluk için yola çikmak dogru."

Aykut Kocaman, transferde adi geçen Edin Visca'nin durumu hakkinda, "Su ana kadar bana gelmis bir sey yok. Edin'in hem oyun gücüyle hem de insani yapisiyla aramizda olmasini tercih ederim. Kulübün menfaatleri her seyin üstündedir. Çok sira disi seyler olmadigi sürece her zaman kulübün menfaatlerine uygun davranmaya gayret ettim." açiklamasinda bulundu.

Kocaman, "Rafael de su an burada yok. Yeni sezonda takimda olacak mi?" sorusunu ise "Su an kadromuz burada." seklinde yanitladi.

Kaynak: AA