Atletizm Federasyonu Baskani Çintimar'in Tokyo'dan Tarihi Bir Basariyla Dönülecegine Inanç Tam Açiklamasi

'Olimpiyatlarda bugüne kadar tarihimizde 3 madalyamiz var, hedefimiz o 3 madalyayi geçebilmektir' 'Inancimiz odur ki, çok daha güçlü, çok daha basarili bir olimpiyat geçirecegiz'.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Baskani Fatih Çintimar, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na katilim anlaminda en fazla kotasi olan federasyon olduklarini, dönüste de en fazla madalyasi olan federasyon olacaklarina inandigini belirtti.

Baskan Çintimar, Türkiye Spor Yazarlari Dernegi (TSYD) Ankara Subesi'nde, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Tokyo için 40 kota hedefiyle yola çiktiklarini ancak 25 kota kazandiklarini hatirlatan Çintimar, "Bu 25 kotadan 6'si yürüyüste, tarihimizde ilk defa yürüyüs bransinda tam takim olarak olimpiyata katilmis olacagiz. Maratonda 3 sporcuyla ülkemizi temsil edecegiz. Sirikla yüksek atlamada tarihimizde ikinci kez olimpiyata katiliyoruz." dedi.

Türk atletizminin önceki yillara göre çok üst noktada oldugunu dile getiren Çintimar, söyle devam etti:

"Alinan kotalar gidilen yarislar, Türk atletizmi için son derece önemli. Su an gençler ve 23 yas alti kategorisinde dünya siralamasinda ilk 10'un içerisinde 20'ye yakin sporcumuz var. Insallah hep birlikte daha da ileriye dogru gidecegiz. Milli takimimizda Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinden sporcumuz var. Bu bizi ayrica mutlu eden bir özellik."

TAF Baskani Çintimar, "Olimpiyatlarda bugüne kadar tarihimizde 3 madalyamiz var, hedefimiz o 3 madalyayi geçebilmektir. Ama atletizmde madalya sözü vermek yanlis olur. Ümidimiz ve inancimiz odur ki, çok daha güçlü çok daha basarili bir olimpiyat geçirecegiz." ifadelerini kullandi.

- "Rio'ya giderken o günkü dereceler bu olimpiyatta olsaydi 73 sporcuyla katiliyorduk"

Olimpiyatlara katilimla ilgili "ranking" sistemi oldugunu, bu sistem içerisinde Türk atletlerinin kota alamadigini aktaran Fatih Çintimar, 14 milli sporcunun çok küçük puan farklariyla 2020 Tokyo Olimpiyatlari kotasini kaçirdigini belirtti.

Hedefledikleri 40 kotayi dolduramadiklarini ifade eden Çintimar, "Hedefimiz olimpiyatlarda daha basarili olmak. Daha sonra da 2024 olimpiyatlarinda da insallah 'madalya alir miyiz'i degil de kaç tane madalya alacagimizi konusacagimiz bir ekiple orada olacagiz. Burada da ayni ekip ama orada daha güçlü olacagiz. Çünkü bu çocuklarin tamamina yakini genç çocuklarimiz." diye konustu.

Milli çekiççi Esref Apak’in 5. kez olimpiyatlara katildigini hatirlatan Çintimar, "Esref’in orada madalya almasini cani gönülden arzu ediyoruz. Kendisinin de bu konsepte çalistigini biliyoruz, ama final atmasi bizim için madalya kadar önemlidir.” seklinde konustu.

Kotalarla ilgili derecelerin çok güçlestirildigine isaret eden Baskan Çintimar, “Bir önceki Rio olimpiyatlarina giderken o günkü dereceler bu olimpiyatta olsaydi 73 sporcuyla katiliyorduk. Çünkü atletizmde dereceler inanilmaz seviyede asagi dogru çekildi. Dereceler daraltildi." bilgisini verdi.

Çintimar, söyle devam etti:

"2000 yilinda 6 sporcuyla katilmisiz, 2008’de 15 sporcuyla, 2012’de 24 sporcuyla, bugün de 25 sporcuyla katiliyoruz. Bazi sporcularimizin 2 kotasi oldugu için 29 kotayla olimpiyatta ülkemizi temsil edecegiz. Su an katilim anlaminda da en fazla kotasi olan federasyonuz, dönüste de insallah en fazla madalyasi olan federasyon olacagimiza inaniyorum."

Basinda hakkinda çikan bazi iddialar için de Baskan Çintimar, "Beyhude çabalara firsat vermeyecegiz, bunlar seçim atmosferinde seçim yatirimi için, karalama için ugrasilan beyhude çabalardir. Bu çabalarla ilgili gerekli hukuki islemler baslatilmistir. Bundan önce orada yazilan bütün konularla alakali da gerekli mahkemelere kendimiz vererek bu davalari kazandik." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA