Olimpiyatlar Için Japonya'ya Gelen Sirp Atletin Korona Virüs Testi Pozitif Çikti

Japonya Saglik Bakanligi, olimpiyatlar için ülkeye gelen Sirp milli takimindan bir sporcunun havaalani karantina istasyonunda yapilan korona virüs testinin pozitif sonuç verdigini açikladi.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgini nedeniyle 2021 yilina ertelenen Tokyo Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlari için geri sayim sürerken, dev organizasyonla iliskili bir korona virüs vakasi daha dogrulandi. Japonya Saglik Bakanligi’ndan yapilan açiklamada, dün Tokyo’ya ulasan Sirp milli kafilesinden bir sporcunun Haneda Havalimani’nda yapilan korona virüs testinin pozitif sonuç verdigi bildirildi.

Kürek takiminin üyesi olan atletin karantinaya alindigi kaydedilirken, sporcuyla birlikte seyahat eden diger 4 ekip üyesinin de havaalani yakinindaki bir tesiste gözetim altina alindigi ögrenildi.

Oyunlara hazirlanmak üzere geçtigimiz ay Tokyo yakinlarindaki Narita Uluslararasi Havaalani’na inen 9 kisilik Uganda milli takimi ekibinden bir kisinin karantina istasyonunda yapilan Covid-19 testinde pozitif sonuç verdigi açiklanmis, ekibin tamaminin Japonya’ya gelmeden önce asilandigi ve uçaga binisten önce yapilan PCR testinde negatif sonuç verdigi duyurulmustu. Testi havaalaninda pozitif çikan ekip üyesinin karantinaya alindigi belirtilirken, diger 8 kisinin Osaka’daki egitim kampina gittigi kamuoyuna yansimisti. Daha sonra Osaka’ya giden ekipten bir kiside daha Covid-19’a rastlanmasi olimpiyatlar kapsaminda alinan salgin önleme tedbirlerininin güvenilirligini tartisma konusu haline getirmisti.

Salgina ragmen geri sayim sürüyor

2020 Tokyo Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlari sporcular, ulusal olimpiyat komiteleri ve dünya kamuoyunun Covid-19 salgini nedeniyle dile getirdigi endiselerin ardindan bu yila ertelenmis, olimpiyat oyunlarinin 23 Temmuz - 8 Agustos 2021, paralimpik oyunlarinin ise 24 Agustos - 5 Eylül 2021 tarihleri arasinda gerçeklestirilecegi açiklanmisti. Japonya’daki saglik meslek örgütleri basta olmak üzere bazi kamuoyu kesimleri potansiyel risk nedeniyle dev organizasyonun iptal edilmesi çagrisinda bulunurken, Japonya hükümeti ve Uluslararasi Olimpiyat Komitesi (IOC) organizasyonun erteleme kararinin ardindan planlandigi sekilde gerçeklestirilecegine dair kararliligini yinelemisti.

Japonya’da Covid-19 vakalarinin toplam sayisi dün itibariyle 805 bin 917’ye yükselmis, ölü sayisi da 14 bin 855 olmustu.

Kaynak: İHA