Kirklarelili Güresçiler, Kirkpinar Hazirliklarini Lavanta Tarlasinda Sürdürüyor

Kirklarelili pehlivanlar, 9-11 Temmuz’da gerçeklestirilecek 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri öncesi hazirliklarini lavanta tarlalarinda sürdürüyor.

Kirklareli Valiligi himayelerinde düzenlenen 1. Kirklareli Lavanta günleri etkinliklerine katilan güresçiler, 9-11 Temmuz’da gerçeklestirilecek 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri öncesi hazirliklarini lavanta tarlalarinda sürdürüyor.

Son hazirliklarini lavanta tarlasinda yaptiklarini dile getiren Gençlik ve Spor Il Müdürlügü güres antrenörü Mehmet Akif Ersoy, “Allah nasip ederse artik son olarak kosuya çikacagiz ondan sonra kayitlarimizi yaptiracagiz. Cuma namazindan sonra kol baglayip isinma ritüeli pesrev çekip güreslere baslayacagiz. Agir antrenman yaptigimiz için toparlanma süresi biraz uzun oluyor. Çok farkli bir antrenman, güzel oldu. Güzel kokularin, rengarenk bir ortamin içinde güzel insanlarla bulustuk. Tüm Kirklareli halkini da Kirkpinar’da en güzel sekilde temsil edecegiz” seklinde konustu.

Kirkpinar’da kürsüye çikabilmek için taktik ve dayaniklilik çalismasi sürdüren küçük orta küçük boyda güreslere katilacak Onur Artun, “660. Kirkpinar hazirliklarimizi bu hafta lavanta tarlasinda yapiyoruz. 1 hafta kaldi güreslere. Hocamizin önderliginde antrenmanlarimiza devam ediyoruz. Insallah Kirklareli’ye iyi bir sonuç ile dönecegiz” dedi.

Kaynak: İHA