Ismail Balaban Açiklamasi 'Özlemini Çektigim Er Meydanina Dönmenin Heyecani Ve Mutlulugunu Yasiyorum'

Survivor 2021 sampiyonu olduktan sonra Antalya ve memleketi Elmali’da büyük bir cosku ile karsilanan ASAT güresçisi baspehlivan Ismail Balaban, ayaginin tozuyla yagli güres antrenmanlarina basladi. Büyüksehir Belediyesi ASAT Güres Takimi’nin Elmali’daki kampina katilan baspehlivan Kirkpinar öncesi formu ile dikkatleri üzerine çekti.

Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü güresçisi Ismail Balaban Survivor 2021 sampiyonlugunun ardindan gözünü yeniden baspehlivanlik güreslerine dikti. Balaban, Edirne’de düzenlenecek 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri için bir aydir Elmali’da kampta olan Büyüksehir güresçileri ile antrenmanlara basladi.

Ismail Balaban en kisa sürede eski formunu yakalamayi hedefledigini belirterek, "Tarihi Kirkpinar Güresleri’ne çok kisa bir süre kaldi. Kendimi tam hazir hissetmeden, formumu yakalamadan, güreslerde yer alip seyircilerimi hayal kirikligina ugratmak istemiyorum. O yüzden önümüzdeki Kirkpinar Güresleri’ni pas geçme durumum var. Ancak ondan sonraki süreçte özellikle Elmali güreslerine en iyi sekilde hazirlanip er meydanlarinda güçlü bir sekilde yer alacagim" dedi.



"Özlemini çok çektim"

Pandemi ve yarisma sürecinden dolayi er meydanlarina hasret kaldigini sözlerine ekleyen Balaban, "Bu süreçte er meydanlari hep aklimdaydi. Yarismadan döner dönmez ayagimizin tozuyla özledigim er meydaninda olmaktan çok mutluyum. Güresseverlerle tekrar bulusmak için takimimizin Elmali’daki kampinda antrenmanlara basladim. Hazir olmadan er meydanlarina dönmek istemiyorum. Çünkü bir ismimiz bir unvanimiz var. Dogal olarak bir beklenti var. Bu beklentiyi karsilayamazsam kendi adima sikinti duyarim. Güres benim her seyim. Güresmeyi, seviyorum. Sevenlerimize mutluluk, gurur yasatmayi seviyorum. O yüzden gürese karsi her zaman asiri bir özlem duyuyorum. Özlemini çektigim er meydanina dönmenin heyecani ve mutlulugunu yasiyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA