Basketbol Açiklamasi FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri

Türkiye: 63 Yunanistan: 81 A Milli Erkek Basketbol Takimi, Olimpiyat Elemeleri'ne yari finalde veda etti.

A Milli Erkek Basketbol Takimi, FIBA Olimpiyat Elemeleri'nin Kanada'da düzenlenen turnuvasinin yari final maçinda Yunanistan'a 81-63 maglup oldu.

Bu sonuçla Türkiye, elemelere yari finalde veda etti, Yunanistan ise finale yükseldi.

Yunanistan ile Çekya arasinda yarin oynanacak final müsabakasini kazanacak ekip, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na katilma hakki elde edecek.

Karsilasmaya etkili baslayan Türkiye, Furkan Korkmaz ve Ersan Ilyasova'nin sayilariyla 3. dakikayi 9-2 önde geçti. Milli takim, hücumda organize olamayan ve üst üste isabetsiz atislar yapan Yunanistan karsisinda Alperen Sengün'ün serbest atis çizgisinden kaydettigi sayilarla 7. dakikada farki çift hanelere tasidi: 15-4. A Milli Takim, kalan bölümde Alperen ile Bugrahan Tuncer'in verdigi katkiyla bastan sona üstün oynadigi ilk periyodu 22-8 önde tamamladi.

Ikinci çeyrekte savunmasini sertlestiren ve hücumda daha iyi organize olan Yunanistan, Larentzakis'in skor yükünü üstlenmesiyle 14. dakikada farki 6 sayiya kadar indirdi: 25-19. Çogunlugu serbest atis çizgisinden buldugu sayilarla farki tekrar çift hanelere çikarmasina ragmen dis atislarda düsük yüzdede kalan milliler, soyunma odasina 34-27 üstün gitti.

Üçüncü periyodun basinda basit hatalar yapan Türkiye karsisinda 10-0'lik seri yakalayan Yunanistan, 23. dakikada ilk kez öne geçti: 34-37. Yunanistan, savunmada ve hücumda istediklerini yapamayan milli takim karsisinda 4 oyuncusunun skora verdigi katkiyla 29. dakikanin basinda farki çift hanelere çikardi: 39-49. A Milli Basketbol Takimi son bir dakika 58 saniyede 8 sayi bularak farki azaltmasina ragmen Yunanistan, final periyoduna 51-47 önde girdi.

Dördüncü çeyregin basinda Furkan Korkmaz'in isabetli dis atisiyla Türkiye'nin farki bir sayiya indirmesine ragmen Yunanistan, Calathes ile Sloukas'in oyuna agirligini koymasiyla ve art arda kazandirdigi sayilarla farki açti ve karsilasmadan 81-63 galip ayrildi.

Yunanistan'da 18 sayi atan Nick Calathes ve 15 sayi üreten Kostas Sloukas, galibiyette önemli rol oynadi. Türkiye'de ise Furkan Korkmaz 20 sayi üretti.

Kaynak: AA