Avci'nin Puan Ortalamasi Sampiyonluk Için Trabzonspor'u Umutlandiriyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci’nin son 5 sezonda görev yaptigi takimlarda elde ettigi puan ortalamasi, bordo-mavilileri yeni sezon öncesi sampiyonluk için umutlandiriyor.

Geçtigimiz sezona kabus gibi bir baslangiç yapmasinin ardindan göreve getirdigi Abdullah Avci ile birlikte önemli bir çikisa imza atarak ilk dört takim arasinda yer alan Karadeniz ekibi, bu sezon sampiyonluga oynayacak kadronun temellerini atarken, Avrupa arenasinda da boy gösterecek. Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupasi ve Avrupa’da mücadele edecek olan bordo-mavililer kadro planlamasini da bu dogrultuda yaparken, tecrübeli teknik adamin son 5 sezondaki puan ortalamasi ise Karadeniz ekibini sampiyonluk için umutlandiriyor.

Puan ortalamasi

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, geçtigimiz sezon Karadeniz ekibiyle çiktigi 32 maçta 2.03 puan ortalamasi elde etti. Bordo-mavili takima gelmeden önce yollarini ayirdigi ve 18 maça çiktigi Besiktas ile 1.67, 2018-2019 sezonunda Basaksehir ile 1.97 ile ligi 2. sirada tamamlayan Avci, 2017-2018 sezonunda ise 2.12 ile 3. sirada tamamladi. 2016-2017 sezonunda ise 2.15 puan ortalamasi ile ligi 2. sirada bitirdi.

2020-2021 sezonu sampiyon olarak tamamlayan Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin ise 2.08 maç basi puan ortalamasi elde etti. 2019-2020 sezonunda sampiyon olan Basaksehir’in teknik direktörü Okan Buruk ise 2.03 ile sezonu tamamlamisti. 2018-2019 sezonunda sampiyon olan Galatasaray’in teknik direktörü Fatih Terim ise 2.14 ile ligi bitirmisti.

Kadro mühendisligi

Geçtigimiz sezondan itibaren kadro kurgusu üzerine çalismalar yapan Abdullah Avci, bazi isimlerle yollari ayirirken, kadroya kattigi ve katacagi yeni isimlerle de takimin çehresini degistirecek. Yeni sezon öncesi de titiz bir çalisma içerisine giren Avci, kendi oyun mantalitesini sahaya koyabilecek, oyunu iki yönlü oynayabilen oyuncular kadroya katarken, rekabetçi bir takimla da yeni sezon hazirliklarina sürdürecek.

Sistem ve organizasyon yatirimi

Mali açidan önemli bir süreçten geçen Trabzonspor, ekonomik olarak dengeyi büyük oranda saglamis durumda. Sürdürülebilir bir takim bütçesi olusturan Karadeniz ekibi Abdullah Avci ile birlikte önümüzdeki sezonun planlarini sistem ve organizasyonlar üzerinden yapiyor. Altyapiyla birlikte A Takim kadrosuna katacagi oyunculara akilli para harcayarak oyun sistemlerine yatirim yapmayi hedefliyor.

Kaynak: İHA