Selahattin Baki Açiklamasi 'Kimseyi Bulamadik Pereira'yi Getirdik Diye Hava Olusturuldu'

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, kimseyi bulamadiklari için Pereira’yi getirdikleri seklinde bir hava olusturuldugunu ifade ederken, Portekizli teknik adamin para pulla herhangi bir derdi olmadigini söyledi. Baki ayrica 2015-2016 sezonunda Pereira ile bir tartisma yasayan Caner Erkin’in hocayi ilk karsilayacagini ifade etti.

Yeni sezon hazirliklarini sürdüren Fenerbahçe’de Dereagzi Tesisleri’nde Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki açiklamalarda bulundu. Yeni sezonun Fenerbahçe için hayirlisi olmasi temennisinde bulunan Baki, “Bugün 3 Temmuz birkaç cümle kurmazsam olmaz. Bu hain terör örgütünün Fenerbahçe’mize organize ettigi kumpastan bu yana 10 sene geçti. 10 koca yil. Bu 10 sene geçtikten sonra bugünkü duruma baktigimizda biz o gün de hakliyiz demistik bugün de diyoruz. Bu kumpasi kuranlarin hepsi bugün ya hapiste ya firari durumdalar ya da vatan haini konumundalar ama bugün Fenerbahçe burada dimdik ayakta. Her zaman söyledik hakliyiz kazanacagiz diye ve kazandik. tabi bu 10 senelik süreçte en karanlik ve umutsuz görünen günlerde gerek Fenerbahçe camiamiz için gerek haksiz yere kumpasa ugrayan askerlerimiz için gerek Cumhuriyetimiz için sari-lacivert duvari kuran bu karanliga fener olan her bir bireye selam olsun” dedi.



“Kimseyi bulamadik Pereira’yi getirdik diye hava olusturuldu”

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira ile ilgili konusan Selahattin Baki, “Biz birkaç hoca adayiyla görüstük bugüne kadar takip ettigim kadariyla bu sefer yüzde 80’ini kimse tutturamadi. Gerek geleneksel gerek sosyal medya. BU da bizim açimizdan iyi bir sey. Sizin açinizdan iyi olmayabilir ama bizde bu sene isler böyle isliyor. Simdi biz çok net konusacagim. Kimseyi bulamadik da Vitor Pereira’yi getirdik gibi bir hava olusturuldu ama kesinlikle öyle bir sey yok. Zaten kariyer olarak kesinlikle itibarsizlastirilacak bir teknik direktör oldugunu düsünmüyoruz. Son 5-6 yila baktigimizda hatta görüstügümüz hoca adaylarina baktigimiz zaman en yüksek puan ortalamasini yakalayan ciddi basarilar kazanmis, basari kazanmasa bile tepelere oynamis bir teknik adamdan bahsediyoruz. Bizim bu sene vakit kaybi diye bir seyimiz söz konusu degil. Öyle bir kredimiz yok. Bizim bu sene Samandira’ya gelecek esofmanini giyecek hemen tekeri döndürecek bir teknik direktör arayisimiz vardi. Bununla beraber görüstügümüz her hoca adayiyla da takimin analizini yaptirdik. Buraya kim gelecektiyse de hemen hemen hazir gelecekti. Yani dersini çalismis kendi teshisleriyle gelecekti. Çok dogaldir ki daha önce Fenerbahçe’de çalismis basarinin ucundan bana göre kil payi dönmüs ve gerçekten teknik direktörlük cv sine ben Fenerbahçe’de sampiyon oldugumu yazdirmak isteyerek buraya geliyor. Söyle bir cümle kullandi hiç futbolun analizlerine girmeye gerek yok kendisi gelince anlatir kafasindaki teknik detaylari ama dedi ki Fenerbahçe’de kupa kazanamamak benim kariyerime bakinca gerçekten gögsümde tikali kaliyor nefes alirken zorlaniyorum aklima geldigi zaman dedi.

Ben bu yarim kalan tutkuyu ask hikayesini bitirmek istiyorum dedi.

Dolayisiyla biz bunu yazarken resmi sayfamizda aslinda hocanin cümleleriydi bu. Taraftarin hakli oldugu birçok konuda olabilir ama isin içinde Fenerbahçe oldugu zaman haberler daha degerli oldugu için biraz daha abartilarak maalesef sunuluyor. Insanlar gaza getiriliyor. Bizim ilk resmi maçimiza neredeyse 40 gün var. Yani biz Topuk Yaylasi’na hocamizla beraber çikiyoruz. Tabi ki pazartesi dedik cuma açiklandi o 4-5 günlük süreç için elestirileri kabule edebiliriz ama sanki dünyanin sonu Fenerbahçe hiçbir hoca bulamiyor Fenerbahçe hocasiz sezona basliyor gibi bir algi yapildi. Bizim Avrupa’da ön eleme oynayan rakiplerimizde hocasiz sezon açti bir kisi konusmadi. Bunu da futbol kamuoyunun takdirine birakmak istiyorum” ifadelerini kullandi.

“Pereira para pul derdi olmayan birisi”

Pereira’nin kariyerine deginen Baki, “O zaman geldigi zaman kariyerinde Porto ve Olympiakos ile kazanmis oldugu sampiyonluklar vardi. Bu geçen 5 yillik sürek zarfinda sektör fark etmeksizin herkesi bir olgunlastiriyor. Içinde kalmislik bazi insanlar için çok büyük motivasyon kaynagidir. Bu bence hepimize olmustur konu fark etmez. Dolayisiyla herhangi bir para pul derdi de olmayan birisi onu da söyleyebilirim. Hiç para pul neredeyse konusmadik. Ben Fenerbahçe ile özgeçmisini uzun planli çok güzel futbol planlarimi yürürlüge koymak istiyorum bunu da sampiyonlukla taçlandirmak istiyorum dedi.

O günden bugüne artik çok daha motive geçen sefer kil payi kisa kalmanin vermis oldugu bir hüzün ve agresif bir tutku var onu da çok net hissettim. Zaten kendisi gelince de görürsünüz. Son derece içimiz rahat. Görüstügümüz bütün hocalara tesekkür ediyorum. Bugüne kadar hepsine biraz ders çalistirdik bizim için çok fazla maç seyretmek analiz yapmak zorunda kaldilar ama Vitor Pereira hocamizda karar kildik. Birçok sebepten ötürü hem vakit kaybetmemek hem burayi taniyor olusu açisindan ülke dinamiklerini medya dinamiklerini biliyor buradaki baskiyi biliyor. Taraftarla iyi bir diyalogu vardi hem duygusal hem tutkulu hem de içinde kalmislik. tüm bunlarin devaminda bir de kendisinin takimla ilgili bize vermis oldugu analizler Vitor hocamizda karar kildik hayirli olsun” seklinde konustu.



Vitor Pereira Topuk’ta ilk antrenmanda takimin basinda olacak”

Vitor Pereira’nin transfer raporu ile alakali soruya cevap veren Baki, “Transferle ilgili bir rapor sundu ama o rapora girmeyecegim. Hem giden hem kalan herkesten haberi var. Topuk’ta ilk idmanda takimin basinda olacak. Pereira ile birkaç kere git gelli konusmalar oldu. Vizim bu saatten sonra hata yapacak pek lüksümüz de yok. Sonuç itibariyla biz 4 haftadir bu tempodaydik. Digerlerine göre daha az maliyetli degil adam nerdeyse hiç para pul konusmadi çok motive. Bizim tabi ki aklimizdaki bütçeye uygun birçok aday da vardi ama dogrusu Pereira’ydi çok finansal isler yumusak ve basit geçti” dedi.



“Taraftarlarimizdan bu sene kenetlenmelerini istiyoruz”

Fenerbahçe’nin sportif direktörü ile alakali konusan Baki, “Sportif direktörlükle ilgili sezona baslamadan baskanimizla görüsme firsatiniz olacak. Orada baskanimizin cevap verecegi bir soru. Baskanimizin israrla üzerinde durdugu huzur ve disiplinin Samandira’dan baslayacagi Samandira’dan insaa edilecegi ve enerjinin oradan yayilacagi bir Fenerbahçe olacak bu sene. Taraftarimizdan bu sene etrafimizda kenetlenmesini istiyoruz bu sene kritik. Kol kola girip bu yarim kalan hikayeyi tamamlamamiz lazim. Bu sene çok kritik” seklinde konustu.



Caner Erkin hocayi ilk karsilayacak”

Daha önce Pereira ile 2015-2016 sezonunda bir tartisma yasayan ve kadro disi birakilan Caner Erkin ile alakali açiklama yapan Selahattin Baki, “4-5 ay evvel bir deplasmandan dönerken ben yönetimde degildim laf lafi açti Caner ile bu konuyu konustuk bana kendisi anlatti disariya yansiyan kadar büyük bir olay olmadigini söyledi.

O zaman Pererira’nin gelecegi gündemde yoktu sans eseri ögrenmistim. Hatta aralari iyiymis, Caner’de hocamizi ilk ben karsilayacagim dedi” ifadelerini kullandi.

Son olarak Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Pereira’nin 4 yardimcisiyla gelecegini söyledi.

Kaynak: İHA