Muratpasa Belediyesi'nin Baspehlivani Okulu'nun Hedefi, Altin Kemer

Muratpasa Belediyesi baspehlivani Orhan Okulu, bir aylik kamp sürecini tamamlayarak 660’inci Kirkpinar Yagli Güresleri için Edirne’ye geçti. Altin kemerin en büyük adayi Okulu, “Hedefimiz altin kemeri Antalya’ya getirmek. Bu süreçte maddi, manevi bizi yalniz birakmayan Baskanimiz Ümit Uysal’a çok tesekkür ediyorum. Her zaman ata sporumuzun yaninda” dedi.

9-11 Temmuz tarihlerinde 660’incisi düzenlenecek tarihi Kirkpinar Yagli Güreslerinde altin kemerin en büyük adayi, Muratpasa Belediyesi baspehlivani Okulu, Antalya’nin Korkuteli ilçesinde bir aydir devam eden kampini tamamladi. Edirne’ye hareketinden önce son antrenman için kispetini giyen Okulu, Antalyali pehlivanlarla Kirkpinar provasini yapti.

Muratpasa Belediyespor Kulübü güres takimi ve Orhan Okulu’nun antrenörü Kemal Yilmaz, her ne kadar geçen yil pandemi nedeniyle yagli güresler yapilmasa da 18 aydir düzenli olarak antrenmanlari sürdürdüklerini söyledi.



Okulu’nun su an performans olarak oldukça iyi bir seviyede oldugunu dile getiren Yilmaz, “Hedefimiz 2015’te oldugu gibi Kirkpinar’dan altin kemeri Muratpasa’ya, 2018’de oldugu gibi Antalya’ya getirmek, Baskanimiz Ümit Uysal ve Antalyalilara armagan etmek” diye konustu.

"Ata sporunun yaninda"

’Pasanin Aslani’ baspehlivan Orhan Okulu ise, bu yil güres sezonuna iyi bir baslangiç yaptigini söyledi.

Önce Kumluca ardindan Bursa’da düzenlenen güreslerde altin kemer kazandigini hatirlatan Okulu, “Iki de iki yaparak, favori olarak Kirkpinar’a gidiyoruz. Hedefimiz altin kemeri Antalya’ya getirmek. Bu süreçte maddi, manevi bizi yalniz birakmayan Baskanimiz Ümit Uysal’a çok tesekkür ediyorum. Her zaman ata sporumuzun yaninda” dedi.

Kaynak: İHA