Giresunspor Kalici Olmayi Hedefledigi Süper Lig'e Renk Katmak Istiyor

Teknik direktör Hakan Keles: 'Uzun süreden beri olan hasreti dindirdik ve kalici olmak için gece gündüz çalisacagiz' 'Transferde kaleci, sag ve sol beke Türk futbolcu düsünüyorum. Diger yerlere de alternatif yabanci istiyorum ama oralara da tabi ki Türk transferlerimiz olacak'

Süper Lig'in yeni ekiplerinden GZT Giresunspor'un teknik direktörü Hakan Keles, kalici olmayi hedefledikleri Süper Lig'e renk katmak istediklerini belirtti.

Yesil-beyazli ekip, Erzurum'daki Yüksek Irtifa Kamp Merkezi'nde yeni sezon hazirliklarini sürdürüyor.

Teknik direktör Hakan Keles, yeni sezon hazirliklarina iliskin gazetecilere yaptigi açiklamada, takimin uzun süren bir Süper Lig hasretinin oldugunu hatirlatti.

Geçen sezon rekorlar kirarak bunu basardiklarini ve mutlu olduklarini ifade eden Keles, söyle konustu:

"Buradaki çalisma sartlari da bizim için çok iyi. Genel itibariyla 23 gün burada kalacagiz, ondan sonra hazirlik maçlariyla hazirliklarimizi tamamlayacagiz. Süper Lig'de tabi ki kalici olmak ve lige renk katmak istiyoruz. Uzun süreden beri olan hasreti dindirdik ve kalici olmak için gece gündüz çalisacagiz. Emek harcayacagiz ve basarili olmak için çabalayacagiz. Geçen sene Erzurum'a geldigimizde daha kötü durumdaydik. Çünkü kadromuzda iki tane profesyonel sözlesmeli futbolcu vardi. Transferimiz kapaliydi, gençlerle gelmistik. Baya bir zorlu süreç vardi. Bu sene geçen seneden daha iyi durumdayiz. Çünkü geçen sene kadromuzdaki oynayan çogu oyuncuyu tuttuk."

- "14 Türk, 14 yabanci futbolcumuz olacak, kim iyiyse o oynayacak"

Keles, bu sezon takima takviyeler yaptiklarini belirterek, transferlerin riskli bir is oldugunu ve büyük emek istedigini dile getirdi.

Transfer yaparken kulübün yapisina uygun oyuncular seçtiklerini anlatan Keles, sunlari kaydetti:

"Su an yaklasik 4-5 tane oyuncu aldik ama 10'a yakin oyuncu daha almamiz gerekiyor. Hata yapmak istemiyoruz, hatasiz gitmek istiyoruz. Geçen sene bunu basardik. Yaptigimiz çogu transferde iyiydi ve iyi bir kadro kurduk. Insallah bu sene de yapip basarili olmak istiyoruz. Emeklerimizin karsiligini insallah alacagiz. Transferde kaleci, sag ve sol beke Türk futbolcu düsünüyorum. Diger yerlere de alternatif yabanci istiyorum ama oralara da tabi ki Türk transferlerimiz olacak. Agirlikli olarak bazi bölgeleri Türk yapip ileride zorluk çekmek istemiyorum. 14 Türk, 14 yabancidan bir kadromuz olacak. Kim iyiyse o oynayacak."

Türkiye Futbol Federasyonunun yabanci oyuncu kuralini da degerlendiren Keles, "Kural dogru bence, ben böyle düsünüyordum. Türk takiminin 11 yabanciyla çikmasina çok karsiydim. Bence iyi bir kural. Bizim su anda tam oturmus bir kadromuz yoktu. Biz planlarimizi ona göre yapiyoruz. Burada zorluk çeken takimlar tabi ki olacak. 11 yabanciyla oynayan takimlar Türk oyuncu bulmakta zorluk çekecekler ama istediklerimiz Türk oyuncularinin gelismesi ve Türk futboluna katkida bulunmasi. Benim için sikinti yok. Yabanci oyuncu kurali serbestte olabilirdi ama oynama konusunda 3 tanenin yeterli olacagini düsünüyorum." diye konustu.

Kaynak: AA