Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun Açiklamasi 'Transferde Acele Etmiyoruz'

'Özellikle Anadolu takimlarinin motivasyon kaynagi taraftardir. Onlari yeniden tribünde görmek mutluluk verici olacaktir'

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Uygun, yeni sezon öncesi kadro planlamasi için yogun bir çalisma dönemi geçirdiklerini söyledi.

Bülent Uygun, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde birinci etap çalismalarinin son idmani öncesi gazetecilere yaptigi açiklamada, bu sezonun her zamankinden daha zor geçecegini kaydetti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle 2 yildir zorluklar yasandigina ve degisen yabanci kuraliyla birlikte transfer politikalarinin da etkilendigine isaret eden Uygun, yeni bir futbol sürecine girildigini belirtti.

Transfer sürecinin devam ettigini hatirlatan Bülent Uygun, "Çaykur Rizespor için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisacagiz. Insallah baskanimiz ve yönetim kurulumuz da bayram hediyesi olarak birçok transferi bitirecek." diye konustu.

Takimdan 18 futbolcunun ayrildigini anlatan Uygun, "Ayrilik süreci içerisinde bazilarinin ailevi sorunlari vardi, bazilarinin sözlesmesi bitmisti. Takimimizda geçen sezondan 6-7 futbolcumuz kaldi. Loic Remy ayrilmak istemisti fakat sonrasinda telefon görüsmesi yaparak bir yillik sözlesmesi bulunmasi sebebiyle ikna etmeye çalistik. Fernando Boldrin de idmanda yok. Esinin hamile olmasi nedeniyle daha sonra takima katilacak. Alt yapidan 9 tane gencimizi izleyerek A takima aldik. Insallah onlarin da Rizespor'a hizmet etmesini istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Uzun bir sakatlik sürecinden çikan Umar Aminu ile konustugunu dile getiren Uygun, "Kendisi yaklasik 1,5 yil futbol oynamadi. Süreci birlikte yönetecegiz. Uzun süre Rizespor'a hizmeti var. Hazirlik dönemi ve maçlar belirleyici olacak." seklinde konustu.

- "Transferde acele etmiyoruz"

Bülent Uygun, transferde Türk oyuncu havuzunun dar oldugunun altini çizerek, söyle devam etti:

"Elimizdeki Türk oyuncularla bu isi çözmeye çalisiyoruz. Istedigimiz, arzuladigimiz oyuncuyu bulmak çok zor oluyor. Yabancilarda hata yapma lüksümüz yok. Bu nedenle ince eleyip sik dokuyoruz. Transferde acele etmiyoruz. Bayramda insallah herkesin bekledigi müjdelerden transfer yaparak bu süreci degerlendirip, kadro yapimizi kuracagiz. Kendi içimizde 1-2 kisi ayrilmak isteyebilir. Çok zor bir süreci güzele çevirme çabasindayiz. Gençlerle çok sey basardim, bu gençlerle de basaracagiz. Bize destek verilir ve sabir gösterilirse, hep beraber mutlu olacagiz."

Futbolseverlerin yüzde 50 kapasiteyle de olsa tribüne dönecek olmalarina deginen Uygun, "Onlarin sevgisi, tenkidi, bizlere destek vermesi çok önemli. Özellikle Anadolu takimlarinin motivasyon kaynagi taraftardir. Onlari yeniden tribünde görmek mutluluk verici olacaktir. Biz de yaklasik 8 bin kisi alacagiz. Taraftarlarimizin simdiden kombinelerini almak için müracaata baslamalarini istiyorum." degerlendirmesinde bulundu.

- Yeni sezon hazirliklari

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçeklestirilen antrenmanda futbolcular, kosunun ardindan kondisyon agirlikli çalisma yapti.

Fransiz forvet Loic Remy, kaleci Gökhan Akkan ve Brezilyali orta saha Fernando Boldrin idmana katilmadi.

Hazirliklarinin Rize'deki bölümünü tamamlayan yesil-mavililer, bu aksam Erzurum'a giderek ikinci etap çalismalarina baslayacak.

Kaynak: AA