Sampiyon Futbolcudan Övgü, 'Basarilarimi Eregli Belediyespor'a Borçluyum'

Futbola 9 yasinda Kdz. Eregli Belediyespor Kadin Futbol takiminda baslayan ve bu sezon Besiktas ile sampiyonluk elde eden Berna Yeniçeri Baskan Posbiyik’i ziyaret ederek milli takim formasi hediye etti.

Kdz. Eregli Belediyespor Kadin Futbol takiminda futbola baslayan Berna Yeniçeri Kdz. Eregli Belediye ve Belediyespor Kulüp Baskani Halil Posbiyik’i makaminda ziyaret ederek milli takim formasi hediye etti.

Bu sezon oynanan Kadin Futbol Ligi’nde Besiktas formasi ile lig sampiyonlugu elde eden ve Sampiyonlar Liginde forma giyecek olan Berna Yeniçeri ziyarette yaptigi konusmada sunlari söyledi:

“Futbola 8-9 yaslarinda Eregli Belediyespor’da basladim. Kadin futboluna siz öncülük ettiniz, bize hep destek oldunuz. Ben bugün beden egitimi ögretmeni olduysam, milli takimda futbol oynuyorsam, kulübümle basarilar elde ediyorsam bunlarin hepsini Eregli Belediyespor’da futbola baslamama borçluyum. Sizin desteginizi hep arkamizda hissettik. Eregli Belediyespor’da ve kadin futbol camiasinda özel bir yeriniz var. Ailemin de destegini hep arkamda hissettim. Tesekkür ediyorum.”

Posbiyik, “Kizlarimizin basarilariyla gurur duyuyorum”

Ziyaretten son derece mutlu oldugunu belirten Baskan Posbiyik, Kdz. Eregli Belediyespor kadin futbol takimindan yetisen futbolcularin elde ettikleri basarilarla gurur duyduklarini belirtti.

Baskan Posbiyik açiklamasinda, “Sizlerin gerek milli takimda gerekse kulüplerinizde elde ettiginiz basarilarla gurur duyuyorum. Salvarspor - Alyazmalispor gösteri maçi ile 2005 yilinda bu isi biz baslattik. Türkiye’de kadin futboluna altyapimizla, kulübümüzle öncülük ettik. Çok iyi hatirliyorum o dönemlerde köylerden kizlari takim için toplarken, anneler babalar bana güvendigi için kizlarini bize teslim ettiler. ‘Bana güvenin’ derdim ailelere ‘kizlarimizin istikbali açilacak sosyallesecekler’ diye kadin futboluna çok önem veriyorum. O tarihten bu yana onlarca kizimiz beden egitimi ögretmeni oldu, milli takimda futbol oynadi. Baska takimlara transfer olarak maddi kazanç sagladi. Geçtigimiz 5 yilda kadin futbolunu darmadagin etmisler, prestiji zedelenmis. Bazi transferler yapip kadin futboluna da agirlik verecegiz. Kulübümüzden yetisen bütün kizlarimiz benim kizim gibi. Sizi takip ediyoruz ve gurur duyuyoruz. Sizlere bundan sonra da basarilar diliyorum. Simdi açtigimiz futbol okuluna kizlarin ilgisini görünce memnun oluyorum.” Dedi.

Ziyarette, Berna Yeniçeri’nin Babasi Mehmet Yeniçeri, Belediye Meclis Üyesi, Kdz. Eregli Belediyespor As Baskani Sertan Kuzu ile Kdz. Eregli Belediyespor Kadin Futbol - Altyapilar Sorumlusu Muhammet Ali Ates de hazir bulundu.

Kaynak: İHA