Alanyaspor Teknik Direktörü Çagdas Atan Hedeflerini Açikladi Açiklamasi

'Amacimiz siralamada yukarida olmak' 'Biz yine belirli sablonu gelen oyuncularla beraber oturtup, yine rekabetçi ve marka degerini yükselten bir Alanyaspor izletmek istiyoruz'.

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Çagdas Atan, zorlu geçecegini iyi bildikleri yeni sezonda hedeflerinin siralamada yukarilarda yer almak oldugunu söyledi.

Atan, Cengiz Aydogan Tesisleri'nde gazetecilere yaptigi açiklamada, milli takimlardan dönen Marafona ve Juanfran'in takima katildigini Davidson ile Babacar'in da en kisa sürede idmanlara baslayacagini belirtti.

Siopis'in 6 Temmuz'daki Burdur kampina katilacagini anlatan Atan, transfer çalismalarinin da sürdügünü ifade etti.

Iç transfer de anlasmak istedikleri bir oyuncunun oldugunu anlatan Atan, söyle konustu:

"Bu takimi 3-4 senedir tasiyan lokomotif oyunculardan sadece aramizda Efecan Karaca kalmis oldu. Büyük bir degisim yasiyoruz. Zaten geçen sene de büyük bir degisim yasamistik. Bu sene de yine ciddi anlamda degisiklikler yasiyoruz. Bu bizim için bir problem gözükse de bence transfer etmek istedigimiz oyuncular, giden oyuncularin yerlerini dolduracak kalitedeler. Öncelikle Alanyaspor taraftarinin gönlü ferah olsun. Biz yine belirli sablonu gelen oyuncularla beraber oturtup, yine rekabetçi ve marka degerini yükselten bir Alanyaspor izletmek istiyoruz."

- "Bu sezon her takim için zor geçecek"

Atan, bu sezonun daha sert geçecegini düsündügünü belirtti.

Her zamankinden daha fazla çalisip, daha fazla konsantre olup, daha iyi oyunlar oynayip ve daha zor maç kaybedip, bu ligde tekrar iddiali bir takim olacaklarinin sözünü verebilecegini dile getiren Atan, söyle devam etti:

"Bütün Alanyaspor taraftarinin bu sene birlik beraberlik içinde çalismasi gerektigini düsünüyorum. Çünkü bu sezon her takim için zor geçecek. Yine 4 takim düsüyor ve Avrupa'ya giden takim sayisi belli. Biz bir hedefin içinde olacagiz ve amacimiz siralamada yukari da olmak."

- "Maalesef onun önüne geçemedik"

Alanyaspor'un, hem oyun hem de kulüp olarak gelen oyuncularin degerine deger katan bir yapisi oldugunu dile getiren Atan, bu oyunun da pozitif anlamda karsiligini aldiklarini söyledi.

Bakasetas'i ciddi bir rakamla Trabzonspor'un transfer ettigini aktaran Atan, "Takimimiz için önemli lider bir oyuncu Tzavellas da bonservis ile gitti. Salih Uçan ve Caulker da bu sezon aramizdan ayrildi. Biliyorsunuz ben devre arasindaki konusmamda, 'biz büyük takimlara futbolcu yetistiren kulüp olmamaliyiz' demistim. 'Bizim öyle bir misyonumuz yok' dedik ama maalesef onun önüne geçemedik. Onlar sözlesmelerini uzatmadilar ve birisi Fenerbahçe'ye birisi de sanirim Besiktas'a gidiyor. Iyi mücadele ettiler, onlara yeni kulüplerinde basarilar dilerim." ifadelerini kullandi.

Takimin oyun sisteminden de bahseden Atan, bu sene bazi degisikliklerin olacagini belirtti.

Geçen sezon ligde geriye düsüp en çok puan kazanan 3 takimdan biri olduklarini anlatan Atan, sunlari söyledi:

"Biz geliserek bu durumu devam ettirmeye çalistik. Bazi seylerde öndeki bitiricilikle, kaliteyle alakali. Biz hücumda sorunlar yasadik. Babacar, gerçekten bizim için üst düzey ve ligin standartlarinin üzerinde bir oyuncu ama bazi zamanlarda bizden uzakta kaldi. O aramizda yokken sikintilar yasadik. Bunlarin bizi olumsuz etkiledigini düsünüyoruz. Tabi Bakasetas'i da kaybettik. Baktigimiz da ayni oyunu oynamayi basardigimizi düsünüyoruz. Bu sene hücumdaki kaliteyi biraz daha yükseltebilirsek, bu sikintilari yasayacagimizi düsünmüyorum."

Son 10 haftada oynadiklari oyunu, su an Avrupa Sampiyonasi'nda büyük takimlarin oynadigini gördügünü dile getiren Atan, "Bu bizim olayin ne kadar içinde oldugumuzu gösteriyor. Ben ve ekibim bu dogrultuda çalismaya devam ediyoruz. Bu oynanan oyunlari gördükten sonra oyuncular da kendileri gelip bize söylüyorlar. Simdi oyunculara kampta göstermek için sunum hazirliyoruz." seklinde konustu.

Kaynak: AA