Yeni Tesis Salvarspor - Yazmalispor Maçiyla Açildi

Zonguldak’in Eregli Ilçe Belediyesi, 2 semt sahasini daha gençlerin hizmetine açti. Belediye Baskani Halil Posbiyik, 2013 yilindan itibaren toplamda 11 semt sahasi hizmete açtiklarini belirterek “Bundan sonra yer buldukça gençler enerjisini dogru yolda harcasin diye spor sahalari yapmaya devam edecegiz” dedi.

Kdz. Eregli Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü Park ve Bahçeler Birimi tarafindan yapilan 2 semt sahasi daha gençlerin hizmetine açildi. Ilk açilis Uzunmehmet Mahallesi Karga Sokak’ta yapildi. Belediye meclis üyeleri, baskan yardimcilari, daire müdürleri ve mahalle sakinlerinin de hazir bulundugu açilista Baskan Halil Posbiyik, 397 metrekare hali sahanin gençlere hayirli olmasini diledi. Posbiyik burada yaptigi konusmada; “Karga Mahallesi benim mahallem. Ben burada büyüdüm. Meclis üyelerimiz Yahya Çakir ile Yilmaz Partlak bize geldiler saha talebinde bulundular. Mülkiyet sorunu olmayan yer buldugumuzda biz çocuklara, gençlere futbol sahasi, voleybol sahasi yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu saha 397 metrekare. Sahilde açilisini yapacagimiz yer de 450 metrekare. 2 sahayi 250 bin TL maliyetle yaptirdik. 9 semt sahasi yaptirmistik bunlarla birlikte 11 semt sahamiz oldu. Bundan sonra yer buldukça gençler enerjisini dogru yolda harcasin diye spor sahalari yapmaya devam edecegiz” dedi.

Salvarspor - Yazmalispor gösteri maçi yapti

Eregli Belediyesi’nin yeni yaptirdigi 2’nci semt sahasi sahil ofis yolu üzerinde açildi. Baskan Posbiyik, açilista gösteri maçi yapan Salvarspor - Yazmalispor’un kurulus sürecinden bahsetti, Türkiye Kadin Futbol Ligi’nin kurulmasinda ilham kaynagi oldugunu belirtti.

Baskan Posbiyik, sunlari söyledi:

“Kiz Futbol Takimi’nin Türkiye’de temelini attigimizda o zamanlarda Salvarspor, Yazmalispor ile baslamistik ise. O yillar çok zor yillardi çünkü evlerinden, ailelerinden futbol için kizlari almak mümkün degildi. Sehirlerarasi gittiginde kizimizin basina bir is gelir diye korkuyla vermiyorlardi. Ben Belediye Baskani Halil Posbiyik olarak onlara kefil oluyordum, ailelerinden kizlari futbol için alabiliyorduk. Bugün gösteri maçi yapacak olan Yazmalispor ve Salvarspor ile Kaptas’ta ilk sahaya çiktik. O siralar Türkiye’de ve Arnavutluk’ta Kadin Futbol Ligi yoktu. Federasyonun aklina gelen ilk yer Kdz. Eregli oldu. Çünkü Salvarspor, Yazmalispor Türkiye’de çok reklam olmustu. Federasyon bize takim çikartin dedi ve mesela çikardigimiz takimdan Ece suanda Amerika’da, Ebru Gaziantep’te, Berna Besiktas’a geçti. Derya var. Türkiye’deki kulüplerin hemen hemen hepsinde Ereglili kiz futbolcu var. Benim görevde olmadigim 5 yilda Kadin Futbol Takimi çok örselenmis, iteklenmis, paralari verilmemis, kötü durumda birakmislar. Dolayisiyla takim dagilmis. Simdi eski prestijimizi tekrar kazanmaya çalisiyoruz.”

Baskan Posbiyik, Berna isimli futbolcunun kendisine ziyaretinde söylediklerini aktararak, “Baskanim ben 9 yasinda sizin yaniniza gelmeseydim simdiye çoktan evlendirmislerdi beni. Futbolda iyi bir yere geldim, ögretmen oldum” ifadelerini aktardi.

Açilistan sonra Baskan Posbiyik’in baslama vurusunu yapmasiyla Salvarspor ve Yazmalispor kiz futbol takimlari gösteri maçi yapti.

Kaynak: İHA