Tarihi Kirkpinar Yarislari'na 32 Derece Sicakta Hazirlaniyorlar

Alapli Aktif Gençlik Spor Kulübü ile Asagidag Köyü Spor Kulübü Dernegi (ASDER) Edirne’de düzenlenecek 660 yillik tarihi Kirkpinar hazirlanan pehlivanlar, korona virüs sürecinde evde antrenman yapip, bireysel performanslarini koruyarak güresler için 32 dereceyi bulan sicaklik altinda hazirlaniyor.

Edirne Kirkpinar’da düzenlenecek 660’nci Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri, 9-10-11 Temmuz tarihlerine Kirkpinar Yagli Güresleri’ne katilacak olan Alapli Aktif Gençlik Spor Kulübü ile (ASDER) pehlivanlari hazirliklarina devam ediyor. Alapli Güres Sahasi’nda kampa giren pehlivanlar, yaklasik 32 dereceyi bulan sicaga aldirmadan antrenman yaptilar. Tesislerin çim sahasina gelen pehlivanlar, kispetlerini giydikten sonra birbirlerini yagladi. Kosu ve isinma hareketlerinin ardindan birbirleriyle eslesen pehlivanlar, kizgin sicak altinda güresti. 25 dakika birbirleri ile kiran kirana güresen baspehlivanlar ve diger küçük boy pehlivanlar, yenisemeyince puanlamaya gitti. Antrenörlerin sik sik uyardigi sporcular, 32 derecelik sicak altinda zor anlar yasadi.

Alapli Aktif Gençlik Spor Kulübü Baskani Baris Arslancan, amaçlarinin Alapli’yi Kirkpinar’da en iyi sekilde temsil etmek oldugunu ifade ederek, altyapi dahil 16 sporcu ile Tarihi Kirkpinar Yagli Pehlivan Güresleri’ne katilacaklarini ve Alapli’ya madalyalarla dönmek için mücadele edeceklerini söyledi.

Hazirliklarin tüm hiziyla devam ettigini aktaran Arslancan, "Alapli Güres Sahasi’nda antrenmanlara devam ediyoruz. Hava sicakligindan dolayi merkezde yagli antrenman yapiyoruz. Güreslere az zaman kaldi. Hem kondisyon ve güç hem de yagli olarak hazirliklarimizi sürdürüyoruz" dedi.

Alapli Aktif Gençlik Spor Kulübü ve (ASDER) olarak güçlü bir takima sahip olduklarinin altini çizen Baskan Arslancan, "Basalti, büyük orta boy, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük boy, deste küçük boylarinda iddialiyiz" diye konustu.

ASDER Yönetim Kurulu Baskani Sezer Acar ise Kirkpinar’dan madalya beklediklerini belirterek, "Güresçilerimizi Kirkpinar’a en iyi derecede hazirliyoruz. 2018 yilinda ASDER’i kurduk. Yaptigimiz arastirmalar ile tespit ettigimiz güresçi kardeslerimizi bünyemize aldik. Bu zaman içerisinde Türkiye’nin çesitli illerindeki müsabakalara güresçilerimizi gönderiyoruz. Yol masraflarini karsiliyoruz. Bunlarin içerisinde, Antalya-Kumluca, Tekirdag, Bursa, Istanbul-Kagithane, Kocaeli-Gebze vardir. Gençlerimiz gerek bünyemizde, gerekse gittikleri müsabakalarda Kirkpinar’a çok iyi hazirlandilar ve bekledigimiz gün geldi. Ikinci defa Kirkpinar’a katilmanin heyecani ve gururu içerisindeyiz. Güresçilerimize basarilar diliyorum. Dört dörtlük güresçi kardeslerimiz var. Hepsi çok iyi çalistilar, gençlerimizden derece bekliyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA