Kürek Sporunda Türkiye Parkuru Olmasi Hedeflenen Meriç Nehri Tam Not Aldi

Bodrum BOMASK Spor Kulübü Baskani ve Antrenörü Ercan Ünlü:'Italya'daki nehirlerde de bu sekilde setler kurarak antrenman yapiyorlar' Altinboynuz Spor Kulübü Baskani Burak Demirsaran:'Biz buradaki parkuru çok destekliyoruz. Insallah kisa zamanda Türkiye, bir kanal parkuruna sahip olacak'

CIHAN DEMIRCI - Kürek sporunda Türkiye parkuru olmasi hedeflenen Meriç Nehri; sporcu, antrenör ve kulüp baskanlarindan tam not aldi.

TED Edirne Kürek Kulübünce düzenlenen 1. Edirne Kürek Festivali, 12 kulüp ve 100'e yakin sporcunun katilimiyla yapildi.

Dogal parkur olmasi amaçlanan nehir, ilk kez bu büyüklükte bir organizasyona ev sahipligi yapti. Uluslararasi kürek sampiyonalarina ev sahipligi yapmasi amaçlanan Meriç Nehri, Türkiye parkuru olma yolunda begeni topladi.

252 metre genislige, 2 bin 200 metre uzunluga sahip parkurun, Türkiye ve dünyadaki en büyük lastik savakli baraj kurularak 2 metre 80 santimetreye yükseltilmesi amaçlaniyor.

- Ünlü: "Ülke sularimiza bu spor yakisiyor"

Bodrum BOMASK Spor Kulübü Baskani ve Antrenörü Ercan Ünlü, AA muhabirine, Meriç Nehri parkurunu çok begendiklerini söyledi.

Parkurun uluslararasi sampiyonalardaki parkurlara benzedigini belirten Ünlü, "Italya'daki nehirlerde de bu sekilde setler kurarak antrenman yapiyorlar. Mükemmel bir yer aslinda. Sayin Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan ve TED Kurucusu Nesim Iba'nin çok büyük katkisi var. Gerçekten sporu sevdirmeleri çok güzel, ülke sularimiza bu sporun yakistigi kadar baska bir spor oldugunu sanmiyorum." diye konustu.

Ünlü, Türkiye'nin sulak alanlarinin çok fazla oldugunu ve kürek sporunun bu alanlarda daha fazla yapilabilecegini kaydetti.

- Demirsaran: "Kisa zamanda Türkiye, bir kanal parkuruna sahip olacak"

Altinboynuz Spor Kulübü Baskani Burak Demirsaran, Meriç Nehri'nin kürek sporu için muazzam bir alan oldugunu dile getirdi.

Parkurun, kürek sporunun en büyük ihtiyaçlarindan biri oldugunu belirten Demirsaran, sunlari kaydetti:

"Sporcularimiz su anda insanüstü çabalayip, parkuru olmayan bir ülkede, dünya sampiyonalarinda madalya kazaniyor. Olimpiyat kotasini asip olimpiyat hakki elde ediyorlar. En büyük ihtiyacimiz bir kanal parkuru. Edirne Valiligi ve TED Edirne Koleji, bu ise el atti. Biz buradaki parkuru çok destekliyoruz. Insallah kisa zamanda Türkiye, bir kanal parkuruna sahip olacak."

- Saritemur: "Alan, kürek sporculari için çok elverisli"

Kürek antrenörü ve milli sporcu Büsra Saritemur, kürek bransinda suyun durgun olmasinin önemli oldugunu vurguladi.

Kürek sporcularinin durgun suda daha iyi hareket ettigini anlatan Saritemur, "Edirne'de mükemmel bir parkur olustu. Böyle dogal güzelliklerin oldugu yerde bu parkurun olmasi olaganüstü bir kazanim. Gelecekte Avrupa ve dünya sampiyonalarinin bu nehirde gerçeklesmesini isterim. Sporcularimiz da parkuru çok begendi. Alan, kürek sporculari için çok elverisli." diye konustu.

Bodrum BOMASK Spor Kulübünün sporcusu Tugba Kale ise kürek sporuna 3 yildir devam ettigini anlatti.

Bodrum'da deniz küregi yaptiklarini dile getiren Kale, "Deniz küreginden sonra zorlayici bir parkurdu nehir. Düzenlemeler yapilirsa sporcular için daha güzel olacaktir." ifadelerini kullandi.

Ayni kulübün sporcusu Irem Özcan, akintiya ragmen Meriç Nehri'nin güzel bir parkura sahip oldugunu ve bu parkurun gelistirilebilecegini kaydetti.

Haliç Kürek Spor Kulübü sporcusu Aysegül Sabirli da Meriç Nehri'ndeki parkurun Haliç'ten daha iyi oldugunu belirterek, "Yarislara uygun bir parkur. Uzunlugu ve genisligi çok iyi." diye konustu.

Kaynak: AA