Hidayet Türkoglu Açiklamasi 'Hepimizin Tek Amaci Türk Basketbolunun Hak Ettigi Yerlere Gelmesi'

Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu, amaçlarinin Türk basketbolunun hak ettigi yerlere gelmesi oldugunu vurgulayarak, Avrupa’nin önemli kupalarinin Türkiye’ye geliyor olmasinin, Türk basketbolunun dünyadaki yerini her geçen gün daha yukarilara çikarmasi açisindan kendilerini mutlu ettigini söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu, Anadolu Efes’in Fenerbahçe’yi geçerek ING Basketbol Süper Ligi’nde sampiyon olmasinin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Avrupa’nin en büyük kupasinin tekrar Türkiye’ye gelmesinin çok gururlandirdigini ifade eden Baskan Türkoglu, "2017’de Fenerbahçe ile gelmisti, bu sene Anadolu Efes ile geldi. Güzel bir basketbolla, hak ederek kupayi aldilar. Bu anlamda ülkemize bu tarz anlamli kupalari kazandiran tüm kulüplerimizle ne kadar gurur duysak azdir. Galatasaray ile Darüssafaka, Eurocup’i kazanmisti. Böyle Avrupa’nin önemli kupalarinin ülkemize geliyor olmasi, basketbolumuz açisindan dünyadaki yerini her geçen gün daha yukarilara çikarmasi açisindan bizi mutlu ediyor. Tüm kulüplerimizin bireysel olarak yapmis olduklari yatirimlarin sonunda böyle geri dönüsler oluyor olmasi bizi mutlu ediyor. Kulüplerimizi tebrik ediyoruz. Insallah bu yatirimlar devam eder. Sezonu bitirebildigimiz için, özellikle pandemi sürecinde her ne kadar salonlarimiza seyirci alamasak da, basketbolumuza zarar vermemek açisindan kulüplerimizle yaptigimiz iyi isbirligi ile birlikte sezonu çok sükür bitirebildik. Bu süreçte iyi performans gösteren tüm takimlarimiza, alt ligden üst lige takimlarimizi tebrik ederim. Önümüzdeki yil daha keyifli, heyecanli insallah seyircilerin de olacagi bir süreçle karsi karsiya oluruz. Insallah önümüzdeki yillarda Türk basketbolu hak ettigi yerlere gelecektir. Bizde federasyon olarak bize düsen görevi ilk günden yapmaya devam edecegiz" seklinde konustu.



YABANCI KURALIYLA BU SENE TÜRK OYUNCULARIMIZIN OYNAMA SÜRELERI ARTTI

Kulüplerin Avrupa’daki basarilarinin Milli Takim’a nasil yansiyacaginin sorulmasi üzerine Türkoglu, "Yapmis oldugumuz yabanci kuraliyla bu sene Türk oyuncularimizin oynama süreleri artti. Önümüzdeki günlerde de bunu tüm kamuoyu ile paylasmak isteriz. Inaniyorum ki bunlar olumlu anlamda milli takimimiza yansiyacaktir. Bu arkadaslarimizin her ne kadar kendi takimlarinda süre almalari, orada tecrübe edinmeleri ki burada Sertaç örnegi var. Euroleague’de, Final-Four’da çok güzel performans sergiledi. Inaniyorum ki Milli Takim’da da ayni seyi sürdürecektir. Orhun hoca ve ekibi zaten belli kisim arkadaslarla çalisiyorlar. Diger eksik arkadaslarla birlikte olimpiyat elemeleri en hazir kadroyu sahaya süreceklerdir. Biz sadece bize düsen görevi en iyi sekilde yapmaya çalisiyoruz. Önümüzdeki yillarda bunun geri dönüslerinin Milli Takim’a yansiyacagi süreçleri daha net görme firsati olacaktir. Çünkü bu son iki senede yapmis oldugumuz degisiklikti. Bu süreçte biz her yaptigimiz degisikligi kulüplerimizle birlikte istisare ederek yapiyoruz. Fikir alisverisi yaparak bu degisiklikleri yapiyoruz. Ayni iliskileri devam ettirip, hepimizin de tek amaci Türk basketbolunun hak ettigi yerlere gelmesi" diye cevap verdi.

(Güven Mert Ercan - Mehmet Sirin Topaloglu/ IHA)

Kaynak: İHA