Steven Caulker Açiklamasi 'Fenerbahçe'deyim, Çok Heyecanliyim Ve Mutluyum'

Fenerbahçe'nin 2+1 yillik sözlesme imzaladigi Ingiliz savunma oyuncusu Steven Caulker, sari-lacivertli takima katildigi için mutlu ve heyecanli oldugunu söyledi.

Kendisini Fenerbahçe'ye baglayan sözlesmeyi imzalamasinin ardindan önce Ülker Stadi'ni gezen 29 yasindaki stoper, ardindan FBTV'ye açiklamalarda bulundu. Son 2,5 sezondur Alanyaspor'da forma giyen Caulker, programda Türkçe konustu.

Kendisini iyi hissettigini aktaran Caulker, "Bugün çok mutluyum. Ilk olarak Alanyaspor'a tesekkür etmek istiyorum. Alanyaspor bana güvendi ve sans verdi. Bu yüzden Alanyaspor her zaman kalbimde olacak ama simdi Fenerbahçe'deyim, çok heyecanliyim ve mutluyum." dedi.

Transfer sürecinde baskan Ali Koç ile görüstügünü aktaran tecrübeli futbolcu, "Iki hafta önce baskanimiz Ali Koç ile konustum. Sonra da dogrudan 'Fenerbahçe'ye gitmek istiyorum.' diye karar verdim. Bu sezon çok daha fazla çalisacagim ve insallah sampiyon olacagiz." ifadelerini kullandi.

Steven Caulker, Ülker Stadi'nda rakip olarak mücadele ettigini belirterek, "Fenerbahçe, çok güzel bir kulüp. Bence Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük kulübü. Ayni zamanda en iyi kadrosuna sahip kulübü. Bence bu sezon taraftar da stadyumda olacak ve sampiyon olacagiz." diye konustu.

- "Türkiye'de kalmak istedigime karar verdim"

2019'da Alanyaspor'a gelen Caulker, Türkiye'de kalmak istedigi için dersler alarak Türkçe'yi ögrendigini söyledi.

Türkçe'yi akici ve anlasilir konusabilmesiyle ilgili degerlendirmede bulunan Caulker, "Türkçe benim için çok zor. Çok ders çalistim, çünkü iki sene önce Türkiye'ye geldim. Türkiye'de kalmak istedigime karar verdim ve büyük takima gitmek istiyordum, Fenerbahçe'de oynamak istiyorum. Bu yüzden Türkçe ögrendim. Zordu ama anliyorum ve biraz konusabiliyorum." seklinde görüs belirtti.

- "Lider bir oyuncuyum"

Sari-lacivertli futbolcu, oyun tarzini sert ve lider olarak tanimladi.

Bir savunma oyuncusu olmasina ragmen gol katkisi da vermek istedigini anlatan Caulker, "Bence sert bir oyuncuyum. Biraz da lider bir oyuncuyum. Kariyerime baktigimda Liverpool'da oynadim. Ingiltere'de büyük takimlarda oynadim. Karakterli bir futbolcu oldugumu söyleyebilirim. Bu sezon bunu gösterecegim. Çok daha fazla gol atmak istiyorum. Bu sezon geçen sezondan daha fazla gol atacagim insallah." seklinde konustu.

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü orta saha oyuncusu Mesut Özil ile ilgili de konusan Caulker, "Mesut Özil, çok çok iyi oyuncu. Frikiklerde, duran toplarda çok iyi bir isim. Insallah onun yapacagi ortalarla ben gol atacagim." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA