Çubuk Belediye Baskani Demirbas, Milli Sporcu Abdullah Ilgaz'i Kabul Etti

Çubuk Belediye Baskani Baki Demirbas, Polonya'da düzenlenen Para Atletizm Avrupa Sampiyonasi'nda yüksek atlamada üçüncü olan Çubuklu milli sporcu Abdullah Ilgaz’i makaminda kabul etti.

Polonya’da düzenlenen sampiyonada T47 kategorisi erkekler yüksek atlama finalinde 1.91'lik atlayisiyla kendisine ait Türkiye rekorunu kirarak Avrupa 3’üncüsü olan Abdullah Ilgaz'i tebrik eden Demirbas, ilçelerinde basarili sporcularin yetismesinden çok mutlu olduklarini söyledi.

Spora ve sporculara destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini dile getiren Demirbas, sunlari kaydetti:

‘’Hemserimiz olarak böyle madalyalarla bizleri gururlandiriyorsun. Basarilarini tebrik ediyoruz. Tüm ilçe halki olarak gurur duyduk. Insallah dünya sampiyonu olmani bekliyoruz. Dünyanin neresinde olursa olsun ay yildizli bayragimizi göndere çektiren sporcularimizla gurur duyuyoruz. Senin elde ettigin basarilar gençlerimize de örnek olacak. Seni, yakindan takip ediyoruz ve her daim dualarimiz seninle.’’

Kendisine göstertilen ilgiden duydugu memnuniyeti dile getiren Ilgaz ise, yaklasik 13-14 yasindan beri sporun içinde oldugunu söyledi.

Atletizme Konya Selçuk Üniversite’sinde basladigini anlatan Ilgaz, "Okulda milli takim sporcusu arkadaslarimla tanistiktan sonra atletizme basladim. Su an Türkiye rekortmeni ve yüksek atlama bransinda Türkiye sampiyonuyum. Son gerçeklesmis olan Avrupa Sampiyonasinda da Avrupa üçüncülügüm mevcut. Yaklasik 4 yildir Türkiye sampiyonlugum var, yani yaklasik 15’ten fazla madalyam mevcut. Hedefimiz, 2024'teki olimpiyatlarda, 2022 Dünya Sampiyonasinda bu yil Istanbul Oyunlari'nda altin madalya almak." diye konustu.

Konusmalarin ardindan hatira fotografi çektiren Baskan Demirbas, Ilgaz’a Türk bayragi motifli plaket taktim etti.

Kaynak: AA