Konyaspor'da Yeni Sezon Hazirliklari Basladi

Konyaspor, yeni sezon hazirliklarina yaptigi ilk antrenmanla basladi. Konyaspor Kulüp Baskani Fatih Özgökçen transferde hassas davrandiklarini belirterek, kulübün 1 lirasini bile heba etmek istemediklerini söyledi. Teknik Direktör Ilhan Palut ise, yabanci sinirlamasiyla ilgili görüsünün negatif oldugunu söyleyerek, “Gönül istiyor ki, her zaman kendi oyuncularimizi oynatalim. Türk oyuncularimiz direkt olarak oynayabilecek durumda olsa zaten bizim tercihimiz her zaman onlar olur" dedi.

Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, 2021-2022 sezonunun hazirliklarina aksam saatlerinde yaptigi antrenmanla start verdi. Kayacik Tesisleri’nde Teknik Direktör Ilhan Palut ve yardimci antrenörler yönetiminde gerçeklestirilen antrenmani Kulüp Baskani Fatih Özgökçen de izledi. Takimda sezonun ilk antrenmanina izinli olan Amir Hadziahmetovic, Ibrahim Sehic, Nejc Skubic, Sokol Cikalleshi, Zymer Bytyqi ile Faruku Miya ve Artem Kravets katilmadi. Pilot takim 1922 Konyaspor’dan Ekrem Kayilibal ile birlikte sezonu kiralik olarak 1922 Konyaspor’da tamamlayan Sener Kaya, Ertugrul Peksen’in yani sira alt yapidan Hüseyin Biber, Bugra Çolak, Deniz Ertas ve Mehmet Erdogan’in yer aldigi antrenman core isinma hareketleri ile basladi.

Oyuncular 3 grupta oynanan 5’e 2 pas çalismasi ile devam eden antrenmani kosu çalismasi ile tamamladi. Topla çalismada yer almayan oyunculardan Alper Uludag bireysel, Marin Anicic ise fizyoterapist yönetiminde takimdan ayri çalisti.

Baskan Fatih Özgökçen: "Düsünerek transfer yapmak istiyoruz"

Antrenman sirasinda basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Baskan Fatih Özgökçen, 2021-2022 sezonunu ilk antrenmanla açtiklarini kaydetti.

Yeni sezonun basta Konya’ya, takima ve futbolculara hayirlar getirmesini temenni eden Baskan Özgökçen, “Insallah hem kulubümüzün diger futbolculari, hem de diger kulüplerin futbolculari açisindan sakatlanmadan bir sezonu tamamlariz. Tabii hem sosyal medyadan hem de bize gelen duyumlardan transfere iliskin serzenisler duyuyoruz. Göreve geldigimizde dedigimiz gibi, bu kulübün 1 lirasini bile heba etmek istemiyoruz. Bu noktada çok düsünerek transfer yapmak istiyoruz. Zaten bütün kulüpler de ayni sekilde devam ediyor. Hassas davraniyoruz. Bir kurus dahi heba etmeden çalisacagimiz için bazi seyler zamanla olacaktir. Bugün 4 futbolcuyla imzalari attik. Bunlar Eray Birniçan ve Alper Uludag iç transferlerimiz. Dis transferde de 1922 Konyaspor’dan Ekrem Kayilibal ve Altinordu’dan Ogulcan Ülgün ile anlastik. Prensipte anlastigimiz bazi oyunculari açiklayamiyoruz. Anlastiklarimiz var ama sözlesme tamamlanmadan bunlari açiklamak dogru olmaz. Insallah kisa sürede onlari da açiklariz” dedi.

Fatih Özgökçen, Türkiye Futbol Federasyonuna Konyaspor’un 100. yili dolayisiyla 2021-2022 sezonunun Süreyya Ege ligi olmasi konusunda bir basvuruda bulunacaklarini ve kabul olursa kendileri için çok büyük mutluluk olacagini da sözlerine ekledi.

Ilhan Palut: "Ikinci kampa kadar kadromuzu olusturmak istiyoruz"

Sezonun hazirligi anlaminda ilk antrenmana basladiklarini aktaran Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut ise su anda 19 oyuncunun antrenmanda bulundugunu söyledi.

Bu oyunculardan 3’ünün 1922 Konyaspor’dan, 3’ünün de altyapidan oldugunu ifade eden Ilhan Palut, "2. etap kampina kadar da ideal kadromuzu olusturmayi düsünüyoruz. 5 milli oyuncumuz var. Bunlar Skubic, Sehic, Amir, Zymer ve Sokol su anda izinli. Transfer süreci de devam ediyor. Mutlaka oradan da aramiza katilan oyuncular olacaktir. 18 Temmuz’a kadar tesislerimizde çalisacagiz. 19 ve 20 Temmuz’da izinli olacagiz. 21 Temmuz’da da Erzurum kampina baslayacagiz. 2 Agustos’a kadar sürecek bir Erzurum kampimiz olacak. Burada 4 tane hazirlik maçi planliyoruz. Daha sonra tekrar verilecek 2 günlük iznin ardindan Konya’da çalismalarimizi sürdürecegiz. Zaten 3-4 gün sonra da lig haftasina girmis olacagiz” seklinde konustu.



"Su anda transferdeki hedef sayimiz 5"

Transfer için ugrastiklarini kaydeden Palut, "2 tane orta saha oyuncusu almak istiyoruz. 2 tane kanat oyuncusu aramiza katmak istiyoruz ve 1 forvet oyuncusu transfer etmek istiyoruz. Tabii ki bu oyuncular arasinda Türk statüsünde oynamasi gereken oyuncular da olacak. Çünkü bu sene 8+3 kurali var. Bu demek degil ki 3 Türk oyuncu bizim için yeterli olacaktir. Mutlaka arkada alternatiflerini de hazir bulundurmak zorundayiz. Su anda transferdeki hedef sayimiz 5. Ama Türk oyuncu rotasyonumuzu artirma anlaminda da aramiza ileriye dönük, gelisime açik, genç Türk oyunculari da takimimiza kazandirabiliriz” ifadelerini kullandi.

"Gönül istiyorki, her zaman kendi oyuncularimizi oynatalim"

Yabanci sinirlamasiyla ilgili görüslerinin kendisi açisindan negatif oldugunu ifade eden Palut, “Özellikle bu arti konusu son derece negatif. 8+3, ya 10 olsaydi ya da 12+0 olsaydi, 10+0 olsaydi. Sonuç olarak bizim için su durum var: Çok iyi çalisan bir yabanci oyuncu var elinizde. Antrenmanlarda tüm istediklerinizi yapiyor. Ama sadece pasaportu dolayisiyla adama ‘sen otur’ diyorsunuz. O zaman için hazir olmayan belki bir yerli oyuncumuz var. Kontenjani doldurma adina ona bir görev vermek durumunda kalabiliyorsunuz. Gönül istiyor ki, her zaman kendi oyuncularimizi oynatalim. Türk oyuncularimiz direkt olarak oynayabilecek durumda olsa zaten bizim tercihimiz her zaman onlar olur. Bunu bir sayisal dayatma olarak bize isaret edilmesine karsiyim. Ama artik bu karar alindi. Bu sadece Konyaspor için degil bütün takimlar için geçerli bir uygulama olacak. Biz de hem mevcut oyuncularimiz, hem gençlerimiz, hem de transferde ulasabilecegimiz Türk oyuncularla buna uygun, bu kisitlamada bizi zor durumda birakmayacak bir kadro için çalismalarimizi yapiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA