Fenerbahçe Ve Türk Sporunun Efsane Isimlerinden Can Bartu'nun Heykelinin Açilisi Yapildi

Fenerbahçe ve Türk sporunun efsane isimlerinden Can Bartu'nun heykelinin açilisi gerçeklestirildi.

Sari-lacivertli kulübün diger efsane isimleri Alex de Souza ve Lefter Küçükandonyadis'in de heykellerinin bulundugu Kadiköy Yogurtçu Parki'nda yapilan açilisa, Fenerbahçe Kulübü Baskani Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Baskani Vefa Küçük, Genel Sekreter Burak Kizilhan, yönetim kurulu üyesi Simla Türker Bayazit, Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ile Can Bartu'nun esi Güler Bartu ve kizi Gülfer Arig katildi.

Burada açiklamada bulunan Ali Koç, Can Bartu'nun örnek bir insan oldugunu belirtti.

"Çubuklu için yapilanlar sonsuzlukta yankilanir" sözünün tam karsiliginin Can Bartu oldugunu aktaran Koç, "Dünyada öyle insanlar vardir ki bilmek, tanimak istersiniz. Öyle insanlar vardir ki dünyaya özel bir misyonla gelmistir. Can Bartu böyle bir insan. Herkesin tanimak isteyecegi biri. Örnek kisilik, asil durus, müthis zekasi, beyefendiligi, giyim kusami, hayata bakis açisi, hayati yasayis tarzi, hepimizin sevdigi lafini esirgemeyen dobra karakteri kisacasi bir insanin temsil ettigi tüm degerler ve tabii ki çok az sporcuya nasip olacak essiz basarilariyla efsanemiz olmus Fenerbahçeli sinyor Can Bartu'dan bahsediyoruz. Türk spor tarihinde böyle sembolu olan kaç sporcu var. Bize göre hiç yok, esi benzeri yok. Sükrediyoruz ki Can Bartu iyi ki Fenerbahçeli olmus." ifadelerini kullandi.

Can Bartu'nun tüm gençlere anlatilmasi gerektiginin altini çizen Koç, sunlari aktardi:

"Her ölüm erkendir ama bu sözler özellikle efsanemiz için daha da geçerlidir. Ona hayranlik duyan nesiller, onun adini tasiyan nesillere dönüstü. Can Bartu'yu gençlere defalarca anlatmak onlarin zihinlerinde görmedikleri bir insani yasatmak özelliklerinin ne kadar ender oldugunu kafalarina kazimak bizlerin vazifesidir diye düsünüyorum. Vefatindan önce bir planimiz vardi; birkaç kere maça çagirmistik olmamisti. Bir derbi oynanacakti orada plan yaptik. O da istemisti sorumluluk bizde demistik ama maalesef beraber izleyememistik. Maçtan bir gün önce cenaze töreni düzenlemek zorunda kaldik. Onun için ne yapabiliriz dedik ve efsanemizin heykelini yapmak üzere yönetim kurulu kararini aldik. Bu formayi tasimis ve tasiyacak binlerce sporcu çubukluya gönül vermis milyonlarca taraftar sizi her zaman sevgi ve saygiyla anacaklardi. Futbolcularimiza sesleniyorum artik bu her daim gururla tasinan forma sizlere emanet. Artik bu formanin hakkini vermenin zamani geldi."

Vefa Küçük ise "Basta Can Bartu'ya Can Bartu'dan önce ve sonra vefat eden sporcularimiza Allah'tan rahmet diliyorum. Insallah hepsinin mekani cennet olur. Fenerbahçe vefali bir kulüptür, degerlerini unutmaz ama degerlerini yasarken de unutmamak gerekir. Fenerbahçe'de bu heykelin yapilmasi için emek veren basta Sayin Ali Koç, yönetim kurulu üyelerine ve Sevil Becan'a katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum. Can Bartu gibileri hiçbir zaman unutulmayacak." degerlendirmesinde bulundu.

Güler Bartu da "Hem futbol sahalarinda hem basketbol potalarinda Fenerbahçe formasinin yaninda milli formasiyla da essiz izler birakan Can Bartu; zarif, zeki, çevik ve ahlakli bir insandi. Sporcu kisiligiyle gelecek kusaklara örnek olacagina tüm kalbimle inaniyorum. Can Bartu'nun esi olmaktan gurur duyuyorum." diye konustu.

Can Bartu'nun kizi Gülfer Arig, Can Bartu'nun anisini yasatmak adina bir adim daha atildigini dile getirerek, "Sporcu karakteristik özellikleri her zaman taktir edilmis, zarif ve zeki oyun becerisi hayranlikla izlenmis. Beklentisiz ama sorumluluk duydugumuz bir baba-kiz iliskisi olmustur. Hep kendime örnek aldim." seklinde görüs belirtti.

Kaynak: AA