Eskisehirspor Kongresinde Trabzonspor'a Sitem

Eskisehirspor Olaganüstü Seçimli Genel Kurulu’nda yönetime yine aday çikmadi. Divan kurulu, Trabzonspor’un sike iddialarinin gerçegi yansitmadigina dikkat çekerken, bordo-mavili ekibe dosyanin kapanmasi için bir teklif daha yapildigini açikladi.

Eskisehirspor’da yönetim krizi devam ediyor. 11 Haziran’da gerçeklestirilen Olaganüstü Seçimli Genel Kurul, baskanliga aday çikmamasi nedeniyle ertelenmisti. Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde düzenlenen olaganüstü kongrede yine yönetim kurulu adayi çikmadi. Divan Kurulu’nun transfer tahtasini açmasi için 4’ü FIFA’da olmak üzere 27 dosyayi kapatmasi gerekirken, Divan Kurulu Baskani Ali Çelikoglu ve kurul üyesi Fatih Baturaygil konu hakkinda açiklamalarda bulundu. Divan Kurulu Baskani Çelikoglu, kapatilmasi gereken dosyalarin içerisinde en kritik olaninin Trabzonspor dosyasi oldugunu ve bordo-mavili camianin Eskisehirspor’a karsi tavir aldigini iddia etti.

"Trabzonspor taraftar kitlesinde handikapli durusumuz var”

Eskisehirspor’u sike yapmakla suçlayan Trabzonspor’da taraftar kitlesinin kulübe karsi olumsuz tavir aldigina deginen Çelikoglu, “Kesinlikle bir sike olayina karismadik. Trabzonspor uzun yillar sampiyon olduktan sonra daha olmamis bir takim. O yil sampiyonluga belki yakindi. Bizi hiçbir takim ilgilendirmez. Kim sampiyon olursa olsun, kim küme düserse düssün biz sporumuzu kendimize yakisan sekilde yapan bir takim olduk. Maalesef bize kötü bir yafta takinildi. Hem tahkim kurulundan hem hakimlerden aklandik ama Trabzonspor taraftar kitlesinde böyle bir handikapli durusumuz var. Insallah süper ligde oluruz ve onlarla tekrar karsilasiriz. Bizim durumumuzu daha iyi anlarlar. Taraftari karsilarina almamak için bize direnç gösteriyorlar” diye konustu.



Divan Kurulu Üyesi Fatih Baturaygil: "Trabzonspor’u cumhurbaskanimiz hariç herkes aradi”

Kongrede söz alan Divan Kurulu Üyesi Fatih Baturaygil, Trabzsonspor’la çok sayida görüsme gerçeklestiginin ve kulübe yeni bir teklif götürdüklerinin altini çizerek, "Bize en sikinti çikartan nokta, Trabzonspor oldu. Trabzonspor halki bizi sampiyon olamamalarinin sebebi olarak görüyor. Inanin Trabzonspor’u cumhurbaskanimiz hariç herkes aradi. Bakan seviyesinde dahi arandi ama Trabzon halki ve yönetiminin bize çok büyük bir tavri var. Onlarin bakis açisina baktigimiz zaman, ‘bizi sampiyon yapmadilar’ diye düsünüyorlar. 90. dakikada Batuhan’in kafasi girseydi, sampiyon siz olacaktiniz. Trabzonspor bize problem çikartiyor ama yine de umutsuz degiliz. Bir teklif daha yaptik. Bir futbolcu ve bir miktar elimizden geleni yapalim ve siz bizim önümüzü açin dedik" seklinde konustu.

Kongrede yönetime aday çikmamasi nedeniyle Olaganüstü Seçimli Genel Kurul’a 15 gün süreyle ara verildi.

Sonraki oturum 12 Temmuz’da Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilecek.

Kaynak: İHA