Pinar Karsiyaka Basantrenörü Ufuk Sarica'nin Milli Takima Inanci Tam Açiklamasi

'Bizim çok degerli oyuncularimiz, iyi bir kadromuz var. Takimimizin olimpiyatlara katilacagina inaniyorum' 'Lig anlaminda bir parça düsen kalitemiz var. Biz oralara heyecan kattik'

ALI KORKMAZ - Pinar Karsiyaka Basantrenörü Ufuk Sarica, Kanada'daki FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Basketbol Takimi'nin Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na katilacagina inandigini bildirdi.

Sarica, AA muhabirine yaptigi açiklamada, A Milli Basketbol Takimi'nin basinda oldugu dönemde de olimpiyatlarda yer almanin en büyük hayali oldugunu söyledi.

Geçen sezon olimpiyat elemelerinin ertelendigini hatirlatan Sarica, söyle konustu:

"Bizim çok degerli oyuncularimiz, iyi bir kadromuz var. Üç sene önce baslattigimiz o gençlesen takimla beraber Dünya Sampiyonasi oynama hakki elde ettik. Bunun arkasindan birtakim eklemeler yapildi. Çok önemli oyuncularimiz var. Bu sene de Türkiye Ligi'nde performans gösteren, süre alan oyuncular oldu. Takimimizin olimpiyatlara katilacagina inaniyorum."

Sarica, milli takimin genç kadrosunun ilerleyen dönemde çok daha büyük basarilara imza atabilecegini belirterek, "Milli takimimiz olimpiyatlarda olacaktir." ifadesini kullandi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin da etkisiyle ING Basketbol Süper Ligi'nde heyecanin biraz düstügünü aktaran Sarica, THY Avrupa Ligi'nde sampiyonluga ulasan Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko'nun bütçe anlaminda ligdeki diger takimlardan önde oldugunu kaydetti.

- "Lig anlaminda bir parça düsen kalitemiz var"

Diger takimlarin bu bütçe seviyelerine ulasamadigini belirten Sarica, "Lig anlaminda bir parça düsen kalitemiz var. Biz oralara heyecan kattik. Fenerbahçe Beko serimiz çok heyecanli oldu. Diger play-off maçlari daha kisa sürdü. Buralarda biraz daha çekismeye ihtiyacimiz var. Ligin, iki takimin tekelinde kalmamasi lazim." degerlendirmesinde bulundu.

Sarica, A Milli Takim'daki görevinden itibaren yabanci oyuncu sayisinin azaltilmasi gerektigini söyledigini kaydederek, sunlari ifade etti:

"Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes 10-11 yabanci oyuncuyla oynuyor. Avrupa Ligi zor bir mecra. Türkiye Ligi'ni düsündügünüz zaman da buralarda kullanabilecekleri fazla sayida oyuncu tutmak istiyorlar. Tüm takimlar Türkiye Ligi'nde sampiyonluga oynayamiyor. Bazi Türk oyuncularin diger takimlarda daha fazla oynamalari gerektigine inaniyorum. Yönetimsel kararlara ihtiyaç var diye düsünüyorum. Bir dönem daha az yabanciyla oynayanlara federasyonun belli ödülleri vardi, belki tekrar böyle bir sey yapilabilir."

Kaynak: AA